Η Σερβία, παρά το γεγονός πως διοργάνωσε το Προολυμπιακό Τουρνουά στο Βελιγράδι, δεν κατάφερε εν τέλει να προκριθεί στην τελική φάση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο και συνετρίβη από την επίσης γεμάτη απουσίες Ιταλία.

Έτσι, μετά από μόλις 2 περίπου χρόνια συνεργασίας και καμία συμμετοχή σε τελική διοργάνωση, ο Igor Kokoskov φαίνεται πως θα αποτελέσει παρελθόν από την τεχνική ηγεσία, με την Ομοσπονδία της χώρας να έχει βρει ήδη τον αντικαταστάτη του νυν προπονητή της Fenerbahce.

Σύμφωνα με σερβικά λοιπόν, δημοσιεύματα, ο Svetislav Pešić αναμένεται να είναι ο επόμενος head coach της βαλκανικής χώρας, με τον πρώην τεχνικό της Barcelona να επιστρέφει κάπως έτσι στους πάγκους της χώρας του έπειτα από 19 χρόνια -και για πρώτη φορά με το όνομα Σερβία– με την οποία είχε πανηγυρίσει 2 χρυσά μετάλλια σε Ολυμπιάδα και Ευρωπαϊκό (2002, 1993 αντίστοιχα).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί το γεγονός πως ο έμπειρος coach έχει βρεθεί ως πρώτος και στην εθνική Γερμανίας, με την οποία κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο EuroBasket του 2001 στην Τουρκία.