Το Μεξικό δεν άντεξε τον φρενήρη ρυθμό που επέβαλε η Εθνική Ανδρών στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλσμα η Επίσημη Αγαπημένη να ανεβάσει ρυθμούς και στο τέλος να πάρει την νίκη. Ένα επιπλέον στοιχείο που έκρινε την έκβαση του ματς ήταν η σκληρή άμυνα όπως παραδέχτηκαν ο προπονητής, Σέρχιο Βαλντεομίγιος και ο γκαρντ, Πολ Στολ

Οι δηλώσεις του Σέρχιο Βαλντεομίγιος: «Το τρίποντο του Καλάθη στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους έδωσε ψυχολογική ώθηση στην Ελλάδα και βρήκε ρυθμό. Έπαιξαν καλύτερη άμυνα στο δεύτερο ημίχρονο και αυτό έφερε ευκολότερους πόντους στην επίθεση, όπου παρουσίασε βελτίωση. Τους αφήσαμε να σκοράρουν με τρόπο που δεν το κάναμε στο πρώτο μέρος. Γι’ αυτό κέρδισε η Ελλάδα. Τώρα έχουμε ένα παιχνίδι μπροστά μας, απέναντι στην Ιταλία που είναι το φαβορί. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες που μας αναλογούν».

Ενώ ο Πολ Στολ συμπλήρωσε: «Στο πρώτο μέρος κάναμε το παιχνίδι που μας αρέσει, αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο άλλαξε το μομέντουμ, έπαιξαν καλύτερη άμυνα και μας χτύπησαν στον αιφνιδιασμό. Μετά δεν καταφέραμε να πλησιάσουμε. Δυστυχώς δεν μπορέσαμε να κρατήσουμε τον ίδιο ρυθμό για 40 λεπτά. Η Ιταλία είναι οικοδέσποινα, θα έχει τον κόσμο στο πλευρό της, αλλά ξέρουμε πού έχουμε έρθει. Εμείς δεν ήρθαμε για να χάσουμε, αλλά για να νικήσουμε και θα προσπαθήσουμε για τη νίκη. Έχουμε αυτοπεποίθηση σαν ομάδα».