Η Λετονία μπήκε με το δεξί στον δεύτερο όμιλο του Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι μετά την πολύ εύκολη νίκη της απέναντι στην Ιαπωνία με 88-48 και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση της επόμενης φάσης.

Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων φάνηκε από το πρώτο δεκάλεπτο όπου χρειάστηκε ένα απλό σερί των Λετονών ώστε να πάρουν ένα σημαντικό προβάδισμα. Ενώ το σκορ ήταν 10-16 οι Λετονοί έτρεξαν ένα 1-10 σερί και ξέφυγαν με 15 πόντους (11-26). Στην δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι και οι Λετονοί χάρη στην εξαιρετική τους άμυνα αύξησαν ακόμα πιο πολύ την διαφορά και κατάφεραν να πάνε μπροστά στο ημίχρονο με double score (23-46).

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι Ιάπωνες μπορεί να είχαν αποδεχθεί την ήττα τους, όμως έδειξαν ανταγωνιστικοί και η διαφορά δεν ξέφυγε περισσότερο και έμεινε στα επίπεδα. Πάντως στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι παίκτες της Λετονίας έπαιξαν σαν να ήταν το ματς ντέρμπι και εκτόξευσαν την διαφορά πάνω από τους 35 πόντους και πάλη χάρη στην άμυνα τους αλλά και την καταπληκτική τους επίδοση στην επίθεση. Το τελικό σκορ του ματς ήταν 48-88 με την διαφορά να αντικατοπτρίζει την εικόνα των δύο ομάδων.

Μεγάλος πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Μπέρτανς με 20 πόντους (8/10 σουτ), 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ και είχε για συμπαραστάτες τον Μπλουμς με 17 πόντους (5/7 τριπ.) και τον Μπέρζινς με 9 πόντους (3/4 σουτ) και 6 ριμπάουντ. Από την πλευρά των αδύναμων και πολύ κακών Ιαπώνων προσπάθησαν μόνο ο Τακεούτσι με 12 πόντους (5/7 σουτ) και 3 ριμπάουντ και ο Τσουγί με 11 πόντους.

Το επόμενο ματς του ομίλου είναι την Τετάρτη στις 10 το βράδυ ανάμεσα στην Λετονία που έχει σχεδόν προκριθεί και την Τσεχία που θα δώσει το πρώτο της ματς στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου.