Με νίκη ξεκίνησε ο Καναδάς στο Προολυμπιακό τουρνουά της Μανίλα των Φιλιππίνων απέναντι στην Τουρκία με 69-75 χάρη στην εξαιρετική εμφάνιση του Ζόζεφ. Με αυτή την νίκη ο Καναδάς προκρίθηκε στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Στο πρώτο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ και το ματς ήταν ισορροπημένο, απλά οι παίκτες του Καναδά ήταν λίγο πιο εύστοχοι στην επίθεση και πήραν ένα μικρό προβάδισμα 4 πόντων (17-21). Στην δεύτερη περίοδο οι παίκτες του Εργκίν Αταμάν δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στο επιθετικό κομμάτι, λόγω της εξαιρετικής άμυνας των Καναδών οι οποίοι αύξησαν την διαφορά πηγαίνοντας στα αποδυτήρια στο +9 (30-39). 

Το τρίτο δεκάλεπτο δεν είχε κάτι διαφορετικό στην διακύμανση του σκορ, αφού οι παίκτες του Καναδά συνέχιζαν την καλή τους απόδοση στην άμυνα και παράλληλα έβρισκαν λύσεις στην άλλη πλευρά του παρκέ. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να αυξηθεί λίγο περισσότερο και το σκορ έγινε 47-59 με τους Τούρκους να δείχνουν ανήμποροι να γυρίσουν τον ματς. Στην τελευταία περίοδο του αγώνα οι Τούρκοι προσπάθησαν να πιέσουν ώστε να γυρίσουν το ματς αλλά δεν τα κατάφεραν και ο Καναδάς πήρε μία σημαντική και σχετικά εύκολη νίκη με 69-77.

Πρωταγωνιστής των νικητών ήταν ο Ζόζεφ με 21 πόντους (8/17 σουτ), 5 ασίστ και 3 ριμπάουντ και είχε ως συμπαραστάτες τους Σκραμπ με 10 πόντους (3/6 σουτ), 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Τρίσταν Τόμπσον με 10 πόντους (3/11 διπ.), 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ. Από την πλευρά των Τούρκων που απογοήτευσαν στο πρώτο τους ματς στο Προολυμπιακό τουρνουά ξεχώρισαν μόνο ο Γκιουλέρ με 14 πόντους (6/14 σουτ) και 3 ασίστ και ο Τσεντί Οσμάν με 20 πόντους (2/8 σουτ) και 5 ριμπάουντ.

Τα επόμενα ματς του Α’ Ομίλου είναι αύριο που ανάμεσα στον Καναδά και την Σενεγάλη και την Πέμπτη αγωνίζονται η Σενεγάλη με την Τουρκία όπου λογικά σε αυτό το ματς θα κριθεί ποιος θα περάσει μαζί με τον Καναδά στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά της Μανίλα.