Η Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς νίκησε εύκολα στον ημιτελικό του Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι την Τσεχία με 96-72 και πλέον είναι ένα βήμα μακριά από την συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, αφού όλα θα κριθούν στον τελικό με το Πουέρτο Ρίκο το Σάββατο (9/7) το βράδυ.  

Στο πρώτο δεκάλεπτο του ημιτελικού οι γηπεδούχοι Σέρβοι μπήκαν καλύτερα και με κινητήριο μοχλό την επίθεση τους και την πίεση στην μπάλα άρχισαν να χτίζουν μία μικρή διαφορά 5-6 πόντων. Από την πλευρά τους οι Τσέχοι ήταν προβληματικοί στον αμυντικό τομέα και για αυτό στο τέλος του δεκαλέπτου βρέθηκαν στο -9 (26-17). Στην δεύτερη περίοδο τα πράγματα στο ματς ήταν λίγο πιο ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να μην ανεβάζουν στροφές, με εξαίρεση την άμυνα της Τσεχίας η οποία διορθώθηκε σε μικρό βαθμό. Οι Σέρβοι πάντως δεν είδαν την διαφορά να μειώνεται και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 45-36.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, φάνηκε ότι οι Σέρβοι και οι Τσέχοι ξέχασαν τις αμυντικές τους ικανότητες στα αποδυτήρια αφού, σκόραραν και οι δύο πάρα πολύ εύκολα είτε από μακρινή είτε από κοντινή απόσταση. Το αποτέλεσμα αυτού ήταν να σημειωθούν συνολικά στο δεκάλεπτο 50 πόντοι με τους γηπεδούχους να καταφέρνουν να αυξήσουν την διαφορά στο +15 (73-58) στο τέλος του δεκαλέπτου. Στο τελευταίο μέρος του ματς οι Σέρβοι μπήκαν με διάθεση να τελειώσουν τον αγώνα και να δώσουν και διαστάσεις θριάμβου στη νίκη τους, κάτι που το κατάφερνα αφού η διαφορά άγγιξε τους 26 πόντους (89-63). Στη συνέχεια του δεκαλέπτου δεν άλλαξε κάτι αφού οι Τσέχοι είχαν αποδεχθεί τη μοίρα του αποκλεισμού, ενώ οι Σέρβοι χαλάρωσαν χωρίς η διαφορά να μειωθεί και πλέον θέλουν ακόμα μία νίκη για να λάβουν μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τελικό σκορ 96-72 και οι «Πλάβι» στον τελικό.

Πρωταγωνιστές των γηπεδούχων ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 21 πόντους (8/14 σουτ), 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ο Γιόκιτς με 19 πόντους (7/7 διπ.), 8 ριμπάουντ και 2 ασίστ και ο Τεόντοσιτς με 16 πόντους (4/10 τριπ.), 6 ασίστ και 4 κλεψίματα. Από την πλευρά των απογοητευτικών Τσέχων ξεχώρισαν μόνο ο Σατοράνσκι με 14 πόντους (6/12 σουτ), 7 ασίστ και 7 ριμπάουντ και ο Βέσελι με 12 πόντους (5/9 διπ, 2/7 βολ.) και 4 ριμπάουντ.