Η Τσεχία επικράτησε σχετικά εύκολα της Ιαπωνία με 87-71 και προκρίθηκε στην ημιτελική φάση του Προολυμπιακού τουρνουά στο Βελιγράδι, όπου θα αντιμετωπίσει την «οικοδέσποινα» Σερβία.

Στο πρώτο δεκάλεπτο του παιχνιδιού οι Ιάπωνες ήταν άκρως ανταγωνιστικοί απέναντι στο μεγάλο φαβορί της αναμέτρησης, όμως η άμυνα τους άρχισε να κάνει «νερά» προς το τέλος του δεκαλέπτου, το οποίο έκλεισε με την Τσεχία να προηγείται με 23-14. Στην δεύτερη περίοδο και οι δύο ομάδες ήταν πολύ καλές στο επιθετικό κομμάτι με τους Τσέχους να σημειώνουν με ευκολία 25 πόντους, αλλά να μην μπορούν να χτίζουν μία πολύ μεγάλη διαφορά λόγω της πολύ μέτριας τους άμυνας και το ημίχρονο τέλειωσε στο +13 (48-35) με τους Ιάπωνες να δείχνουν τελείως διαφορετικό πρόσωπο από το πρώτο ματς.

Στην αρχή του δεύτερου ημιχρόνου η Τσεχία έσφιξε την άμυνα της και επιθετικά έβρισκε τις λύσεις που χρειαζόταν χάρη στις ασίστ του Τόμας Σατοράνσκι (7) και τα εντυπωσιακά καρφώματα των συμπαικτών του. Το δεκάλεπτο έκλεισε στο 69-51 με την τελευταία περίοδο να έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο του ματς οι Ιάπωνες φάνηκαν ανήμποροι να κάνουν οτιδήποτε μέσα στο παρκέ και η διαφορά εκτοξεύτηκε πάνω από το +25, όμως μετά έδειξαν χαρακτήρα και έριξαν την διαφορά κάτω από τους 20 πόντους. Κάπως έτσι οι Τσέχοι πήραν την νίκη με 87-71 και προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του Προολυμπιακού τουρνουά.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Παλίζα με 22 πόντους (6/14 τριπ.) και 5 ριμπάουντ, ο Σατοράνσκι με 11 πόντους (5/10 σουτ), 7 ασίστ και 4 ριμπάουντ και ο Άουντα με 8 πόντους (4/7 σουτ), 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από την πλευρά της Ιαπωνίας που φεύγει χωρίς νίκη από το τουρνουά ξεχώρισαν ο Τσουγί με 18 πόντους (5/8 τριπ.) και ο Χιεζίμα με 16 πόντους (6/15 σουτ) και 3 ασίστ.

Πλέον τα ζευγάρια των ημιτελικών στο Προολυμπιακό τουρνουά του Βελιγραδίου διαμορφώνονται με τους «γηπεδούχους» Σέρβους να αντιμετωπίζουν την Τσεχία και το Πουέρτο Ρίκο την Λετονία. Και τα δύο ματς θα γίνουν την Παρασκευή και οι νικητές των ζευγαριών θα αναμετρηθούν το Σάββατο στον μεγάλο τελικό.