Αποθεώθηκε από τους φιλάθλους της η Σερβία, καθώς επικράτησε της Αγκόλας με 83-60, στο Kombank Arena, και την απέκλεισε από τη συνέχεια του Προολυμπιακού Τουρνουά, που γίνεται στο Βελιγράδι. Στα ημιτελικά οι “Πλάβι”, που τερμάτισαν πρώτοι στον όμιλό τους με 5 βαθμούς, και το Πουέρτο Ρίκο να ακολουθεί με 3.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με την Αγκόλα να προηγείται (5-3), ωστόσο αυτό δεν κράτησε πολύ, καθώς η Σερβία μπήκε μπροστά στην πορεία (14-13) κι έκτοτε υπήρχαν εναλλαγές στο σκορ και το ματς πήγαινε πόντο – πόντο. Τέσσερα λεπτά περίπου πριν το τέλος της πρώτης περιόδου, ο Τεόντοσιτς με βολές έκανε το 19-19 κι έπειτα έγινε το 20-19 και οι “Πλάβι” κράτησαν το προβάδισμα μέχρι και το τέλος του ματς, με τον Νίκολα Γόκιτς να δίνει ρυθμό στο παιχνίδι. Στο δεύτερο δεκάλεπτο, η Αγκόλα ευστόχησε στο πρώτο της καλάθι μετά από τέσσερα λεπτά (από 23-27 έγινε 26-34). Ο Μπογκντάνοβιτς άνοιξε τη διαφορά στους 11 πόντους, μετά από δύο τρίποντα που πέτυχε ανενόχλητος (42-31) κι η ομάδα του Κάρλος Ντενίζ προσπαθούσε διαρκώς να μειώσει, με το σκορ να λήγει 47-38 στο ημίχρονο, υπέρ της οικοδέσποινας του Τουρνουά.

Στο δεύτερο εικοσάλεπτο δεν άλλαξε το σκηνικό, με τους παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς να είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση, “ισοπεδώνοντας” τους “Palancas Negras“. Ο Ραντούλιτσα έκανε καλό παιχνίδι στα 21 λεπτά περίπου που αγωνίστηκε, ειδικά προς το τέλος. Στην τέταρτη περίοδο ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού έκανε το 77-53, για να γίνει μετά από λίγο το 79-55 και η διαφορά να φτάσει στους 26 πόντους, που ήταν και η μεγαλύτερη που σημειώθηκε σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ο Κάλινιτς, που δεν προσέφερε πολλά -για την ακρίβεια τίποτα- στα 17 λεπτά που αγωνίστηκε, δέχθηκε τεχνική ποινή τρία λεπτά πριν το τέλος, για διαπληκτισμό του με τον Αμπρόσιο. Το παιχνίδι έληξε 83-60, μετά από κάρφωμα του Σόσα.

Στο τελευταίο λεπτό οι Σέρβοι φίλαθλοι σηκώθηκαν όρθιοι και αποθέωσαν τους διεθνείς τους με χειροκροτήματα και συνθήματα.

Από την οικοδέσποινα του θεσμού ξεχώρισαν ο Νίκολα Γιόκιτς, που έκανε εξαιρετικό παιχνίδι (17π., 6ασ., 5ρ.), ο Ραντούλιτσα (13π., 2ασ., 2ρ.) και οι Μπογκντάνοβιτς και Μάρκοβιτς με 12 πόντους έκαστος. Από την τυπικά γηπεδούχο, πρώτος σκόρερ ήταν ο Μουρ, που σημείωσε 10 πόντους κι ακολούθησαν οι Χοακίμ και Σάντος με 9.

Σερβία και Πουέρτο Ρίκο πέρασαν στα νοκ άουτ παιχνίδια, με την πρώτη να περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της μετά και το Τσεχία – Ιαπωνία (06/07, 22:00), ενώ οι παίκτες του Κασιάνο θα αντιμετωπίσουν τη Λετονία, για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Δείτε τα στατιστικά ΕΔΩ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ