Η Σερβία είναι η πρώτη ομάδα (χρονικά) που προκρίνεται από τα Προολυμπιακά τουρνουά στο Ρίο μετά την άνετη και εντυπωσιακή νίκη της επί του Πουέρτο Ρίκο με 108-77 και πλέον θα παλέψει για τη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Από την αρχή του ματς οι «γηπεδούχοι» Σέρβοι είχαν τελειώσει το ματς αφού ενώ το σκορ 9-3 υπέρ τους, έτρεξαν ένα σερί 19-2 και ξαφνικά βρέθηκαν στο +23 (28-5) και ουσιαστικά είχαν πάρει την πρόκριση. Το δεκάλεπτο έληξε 37-11 με τους Σέρβους να έχουν πρωταγωνιστές τους Μπογκντάνοβιτς (8π. 4 ασ.) και Κάλινιτς (9π.). Επίσης είχαν 13 ασίστ, μόνο 2 λάθη, 7/9 δίποντα και 6/8 τρίποντα. Στη δεύτερη περίοδο δεν άλλαξε κάτι και οι παίκτες του Σάσα Τζόρτζεβιτς αύξησαν την διαφορά πάνω από τους 30 πόντους όπου και εκεί παρέμεινε όταν οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το ταμπλό να γράφει 60-27.

Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου οι παίκτες του Πουέρτο Ρίκο προσπάθησαν να μειώσουν τουλάχιστον την διαφορά και εκμεταλλευόμενοι την χαλάρωση των Σέρβων στην άμυνα δεν επέτρεψαν να ανοίξει ακόμα περισσότερο η διαφορά, το δεκάλεπτο έκλεισε 82-56 και όλα είχαν κριθεί. Η τελευταία περίοδος ήταν τελείως διαδικαστικού χαρακτήρα με τους γηπεδούχους να ανεβάζουν κάπως στροφές και να δίνουν διαστάσεις θριάμβου στη νίκη-πρόκριση που πήραν με 108-77 και πλέον τον Αύγουστο θα βρεθούν στο Ρίο και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Πρωταγωνιστές των νικητών ήταν ο Μπογκντάνοβιτς με 23 πόντους (6/20 τριπ.) και 8 ασίστ, ο Νίκολα Γιόκιτς με 23 πόντους (8/12 διπ.), 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ και ο Κάλινιτς με 15 πόντους (4/5 σουτ). Από την πλευρά των απαράδεκτων σε κάποια σημεία του ματς Πορτορικάνων ο μόνος που διακρίθηκε ήταν ο Μπαρέα με 22 πόντους (7/19 σουτ).

Δείτε τα στατιστικά του ματς εδώ.