Τους δύο ομίλους του Προολυμπιακού τουρνουά του Τορίνο (04-10/07), στο οποίο θα λάβει μέρος και η Εθνική Ελλάδας, παρουσίασε η FIBA.

Η παγκόσμια ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης ετοίμασε ένα αφιέρωμα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν στο προολυμπιακό τουρνουά του Τορίνο το προσεχές καλοκαίρι. Εκεί, θα βρίσκεται και η Εθνική Ελλάδας, η οποία σε πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει το Μεξικό και το Ιράν και στη συνέχεια θα διασταυρωθεί με τον δεύτερο όμιλο, τον οποίο απαρτίζουν η Κροατία, η Τυνησία και η διοργανώτρια Ιταλία.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρώτος του ομίλου της Εθνικής θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του άλλου ομίλου, ενώ ο πρώτος του δεύτερου ομίλου θα αντιμετωπίσει τον δεύτερο του πρώτου ομίλου στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Οι νικητές των δυο αυτών ημιτελικών θα μονομαχήσουν μεταξύ τους για μια θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο Ντε Τζανέιρο.

CZqyr8CWkAARVb8

Στον τελικό της 9ης Ιουλίου ευελπιστούν όλοι να βρίσκεται η Εθνική, και να επιστρέψει στην Ελλάδα με το “εισιτήριο” για τους Ολυμπιακούς στις αποσκευές. Όμως, όπως υπενθυμίζει η FIBA, κανένας αντίπαλος δεν μπορεί να θεωρηθεί εύκολος, ειδικά για την Εθνική, δεδομένων των όσων έχουν συμβεί στα δυο τελευταία προολυμπιακά τουρνουά. Το 2008, μπορεί η Εθνική να εξασφάλισε την πρόκριση στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και, μάλιστα, ως αήττητη στο προολυμπιακό εκείνης της χρονιάς, διοργάνωση την οποία φιλοξένησε η ίδια, όμως τέσσερα χρόνια αργότερα τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν τόσο “ρόδινα”. Αντιθέτως, η Εθνική γνώρισε μια ντροπιαστική ήττα-απόκλεισμό από τη Νιγηρία, με αποτέλεσμα να φύγει με… άδεια χέρια από το Καράκας της Βενεζουέλας, όπου διεξήχθη το προολυμπιακό τουρνουά το 2012.

Με βάση, λοιπόν, αυτή την προϊστορία, η Εθνική ετοιμάζεται για ένα ακόμη προολυμπιακό τουρνουά, με ομοσπονδιακό προπονητή για τρίτο συνεχόμενο καλοκαίρι τον Φώτη Κατσικάρη, ο οποίος μεταξύ άλλων θα έχει στη διάθεσή του τον Έλληνα σταρ του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του παγκόσμιου μπάσκετμπολ, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το αφιέρωμα της FIBA. Παράλληλα, τονίζεται ότι το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας είναι το φαβορί του πρώτου γκρουπ, ωστόσο το Μεξικό και το Ιράν, μπορεί να προκαλέσουν “ζημιές”, εάν δεν αντιμετωπιστούν με την απαραίτητη προσοχή και σοβαρότητα.

Για να δείτε το πλήρες αφιέρωμα της FIBA για το Προολυμπιακό του Τορίνο ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ