Την επίσημη υποψηφιότητα της, προκειμένου να αναλάβει την διοργάνωση του Προολυμπιακού Τουρνουά που οδηγεί στους Ολυμπιακούς αγώνες του 2016 στην Βραζιλία, ετοιμάζεται να καταθέσει η Ιταλική ομοσπονδία.

Σε συνεδρίαση της, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή(1/10), η Ιταλική Ομοσπονδία αποφάσισε  να καταθέσει και επίσημα στην FIBA φάκελο υποψηφιότητας, προκειμένου να αναλάβει η χώρα την διοργάνωση ενός εκ των τριών Προολυμπιακών Τουρνουά που θα διεξαχθούν με φόντο τρία εισιτήρια συμμετοχής στους Ολυμπιακούς του Ρίο Ντε Τζανέιρο. Ο φάκελος των Ιταλών θα περιλαμβάνει ως έδρα του ομίλου το χωρητικότητας 15.000 θέσεων “Παλαζόλσκι” που βρίκεται στο Τορίνο και έχει χρησιμοποιηθεί και κατά την χειμερινή Ολυμπιάδα του 2006.

Οι Ιταλοί, μετά και την πρόφατη 6η θέση στο Ευρωμπάσκετ της Γαλλίας, θέλουν να διεκδικήσουν με αξιώσεις ένα εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς του Ρίο και θεωρούν πως η διεξαγωγή ενός εκ των τριών Ομίλων μπροστά στο κοινό της χώρας, θα έδινε το καλύτερο έναυσμα στην προσπάθεια αυτή του αντιπροσωπευτικού τους συγκροτήματος.