Τα λαμπερά φώτα στη Λιλ αρχίζουν να δύουν, με το Ευρωμπάσκετ να κλείνει αύριο τις πόρτες του με τον Μεγάλο και τον μικρό τελικό, και έτσι πλέον οι περισσότερες Εθνικές ομάδες έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στα τρία Προολυμπιακά τουρνουά που θα διοργανώσει η FIBA το ερχόμενο καλοκαίρι, τουρνουά που θα γίνουν ταυτόχρονα, και όπως έχει εννοηθεί θα είναι ανάμεσα στις 5 με 10 Ιουλίου του 2016, με τους Ιταλούς να αναφέρουν ότι η Παγκόσμια ομοσπονδία θα ανακοινώσει το ακριβές πρόγραμμα στις 23/11, με τους ίδιους να ερίζουν για την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού τουρνουά.

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ριο θα συμμετέχουν 12 ομάδες, με τις 8 να έχουν είδη βρεθεί, με την πρωταθλήτρια Ασίας να είναι η 9η, και τις άλλες τρεις να έρχονται από τα ισάριθμα Προολυμπιακά τουρνουά.

Δεκαοχτώ ομάδες θα λάβουν μέρος σε αυτά, με τη FIBA να δίνει τρεις wild cards, ισάριθμες για κάθε διοργάνωση. Σε δημοσιεύματα από τις Η.Π.Α αναφέρεται ότι η Γερμανία μπορεί να πάρει μια από αυτές, για να έχει την ευκαιρία ο Ντίρκ Νοβίτσκι να αγωνιστεί για μια ακόμα φορά με τα «πάντσερ».

Δείτε τον πίνακα με τις 8 ομάδες που έχουν προκριθεί, και τον πίνακα με τις 18 ομάδες του Προολυμπιακού τουρνουά:

olympic-field-1

olympic-field-2