Το φετινό Eurobasket, το οποίο θα διεξαχθεί σε τέσσερις χώρες (Ρουμανία, Φινλανδία, Τουρκία, Ισραήλ) ξεκινάει στις 31 Αυγούστου και θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου. Μέσα σ’ αυτό θα βρίσκεται και η Εθνική Κροατίας, η οποία είναι υποχρεωμένη να πορευθεί στη διοργάνωση χωρίς τις πολύτιμες υπηρεσίες του Μίρο Μπιλάν.

Συγκεκριμένα ο 28χρονος center αποχώρησε από την Τσεντεβίτα και ακόμα δεν έχει βρει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεχίσει την αναζήτησή του ελπίζοντας σε κάτι θετικό. Παράλληλα ο ίδιος έθεσε τον εαυτό του εκτός Εθνικής Κροατίας από το Eurobasket, καθώς δεν θέλει να ρισκάρει κάποιον ενδεχόμενο τραυματισμό.

Μ’ αυτή την εξέλιξη, λοιπόν, η Κροατία έχει στη σύνθεσή της μόλις πέντε παίκτες απ’ όσους αγωνίστηκαν πέρυσι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Συγκεκριμένα τους: Ρόκο Λένι Ούκιτς, Ντάριο Σάριτς, Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς, Κρούνολαβ Σιμόν και Ντάρκο Πλάνινιτς. Τέλος, να αναφέρουμε ότι η Κροατία θα βρίσκεται στον Γ’ Όμιλο μαζί με τις Ισπανία, Τσεχία, Μαυροβούνιο και Ουγγαρία.