Το Ευρωμπάσκετ είναι προ των πυλών με πολλές από τις ομάδες που θα λάβουν μέρος να έχουν απώλειες παικτών και δεν θα μπορούσε σε αυτή την κατηγορία να μην είναι και η γηπεδούχος Τουρκία.

Ο NBAer Ιλιασόβα αποφάσισε να μην δώσει το παρόν στη φετινή διοργάνωση, δημιουργώντας πρόβλημα στο “ζωγραφιστό” για τη γείτονα χώρα, με τον προπονητή της ομάδας, Ουφούκ Σάριτσα, να μην κρύβει την ενόχληση του για αυτή την εξέλιξη.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

“Το αρχικό μας πλάνο είχε τον Ερσάν στην θέση του βασικού πάουερ φόργουορντ. Θα ήταν καλύτερο αν είχε έρθει, αλλά δε μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό. Θα προσπαθήσουμε να πάρουμε ό,τι καλύτερο γίνεται από τους υπόλοιπους παίκτες. Ο αθλητισμός σχετίζεται με την κουλτούρα κάθε λαού. Σε αυτό είμαστε πίσω σε σχέση με χώρες όπως η Ισπανία, η Σερβία και η Γαλλία. Δεν είναι αρκετό απλώς να έρχεται ένας παίκτης στην εθνική. Δεν πρέπει να είναι μόνο το σώμα του εδώ, αλλά και το μυαλό του και να είναι παίκτης της ομάδας. Ο Ερσάν έπαιξε καλά όταν είχε έρθει στο παρελθόν. Ερχόταν πάντα και περίμενα να έρθει και τώρα, αφού παίζουμε στην έδρα μας και αν είχε τέτοιες σκέψεις θα ήθελα να τις συζητήσουμε“.