Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε το τουρνουά “Ακρόπολις” η Λιθουανία, οποία συνέτριψε τη Βοσνία/Ερζεγοβίνη με 94-73, επιστρέφοντας έτσι στις νίκες μία μόλις ημέρα μετά την πολύ κακή εμφάνιση κόντρα στην Εθνική μας. Από την άλλη, αρνητικός ο απολογισμός για την ομάδα του Πέτροβιτς, η οποία ηττήθηκε και στα τρία παιχνίδια του τουρνουά.

Η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας ήταν πολύ καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό και μη χάνοντας σε κανένα σημείο το προβάδισμα στο σκορ. Η μοναδική στιγμή που οι Βόσνιοι φάνηκαν στο παρκέ ήταν στα τελευταία λεπτά της πρώτης περιόδου, όταν και μείωσαν σε 27-24.

Από κει και πέρα οι Λιθουανοί πάτησαν το… “γκάζι” και έστειλαν τη διαφορά σε διψήφια νούμερα, προσφέροντας και θέαμα στα τελευταία λεπτά στον λιγοστό κόσμο που βρέθηκε στις κερκίδες του Ο.Α.Κ.Α. Πρώτοι σκόρερ για την ομάδα του Καζλάουσκας ήταν οι Κλέιζα και Κουζμίνσκας , οι οποίοι πέτυχαν αμφότεροι 14 πόντους, ενώ από τη Βοσνία ξεχώρισε ο Ράιτ με 22.

Έτσι, λίγες μόλις ημέρες πριν από την αναχώρηση για τη Σλοβενία, οι Λιθουανοί εμφανίστηκαν πανέτοιμοι για να διεκδικήσουν μία θέση στο… βάθρο του Ευρωμπάσκετ 2013. Από την άλλη, ο Αλεξάντερ Πέτροβιτς γνωρίζει ότι η ομάδα του θέλει αρκετή δουλειά ακόμα για να φτάσει στο επίπεδο των αντιπάλων της.