Η Ομοσπονδία μπάσκετ της Ισπανίας ανακοίνωσε τους σίγουρους 11 παίκτες που θα δώσουν το παρών στο Ευρωμπάσκετ στα τέλη του καλοκαιριού, ενώ ανακοινώθηκαν και 16 ακόμα παίκτες όπου από εκεί θα βρεθεί ο ένας που θα συμπληρώσει την τελική 12αδα!

Οι σίγουροι 11 Ισπανοί διεθνείς είναι: Ναβάρο, Πάου Γκασόλ, Μαρκ Γκασόλ, Γιουλ, Ροντρίγκεθ, Ρούμπιο, Αμπρίνες, Σαν Εμετέριο, Βίλι Ερνανγκόμεθ, Χουάν Ερνανγκόμεθ.

Οι 16 παίκτες της προεπιλογής είναι: Ρίμπας, Βίβες, Ντίεθ, Ραμπασέδα, Αμπάλντε, Ντιοπ, Αρτεάγκα, Κολόμ, Ντίαθ, Φερνάντεθ, Γκερέρο, Γιοβέτ, Οριόλα, Παουλί, Σεθ, Σάστρε.

Μετά την ανακοίνωση των παικτών ο ομοσπονδιακός προπονητής, Σέρτζιο Σκαριόλο δήλωσε: «Στην ομάδα δεν θα είναι οι Ρέγες, Καλντερόν, Ρούντι και Κλαβέρ. Αγαπάμε την διάθεση που δείχνει για την Εθνική, ο Μαρκ και σίγουρα θα μας βοηθήσει στον στόχο μας που είναι ένα μετάλλιο, παρότι ο δρόμος θα είναι πολύ δύσκολος. Η απόσυρση του Ρέγες και οι απουσίες των Κλαβέρ-Ρούντι μας δημιουργούν πρόβλημα στον αμυντικό τομέα. Και για να ξεκαθαρίσουμε κάτι όλοι οι παίκτες είναι σημαντικοί και κανένας σίγουρος κάθε χρονιά για την Εθνική. Ο Ναβάρα είναι ένας από τους ηγέτες μας και «κλειδί» για την χημεία της ομάδας»

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα είπε: «Σίγουρα οι απουσίες των Ρέγες, Ρούντι και Κλαβέρ είναι σημαντικές, αλλά θα προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε και χωρίς αυτούς στο Ευρωμπάσκετ».