Προ ολίγου έγινε γνωστή η αποστολή της Εθνικής ομάδας της Σερβίας εν όψει του τρίτου και τελευταίου παραθύρου της FIBA εν όψει EuroBasket.

Παρά το όνομα και την ποιότητα του ρόστερ της, η Βαλκανική χώρα δεν έχει κατορθώσει ακόμα να πάρει ένα εκ των τριών διαθέσιμων εισιτηρίων για την τελική φάση της διοργάνωσης, αφού μετά από 4 αναμετρήσεις μετράει από 2 νίκες και ήττες, όντας στη 3η θέση του 5ου ομίλου της διοργάνωσης.

Σε μια βδομάδα από σήμερα, η Σερβία θα αντιμετωπίσει την πρώτη του ομίλου της Γεωργία (19/2) και την τελευταία Ελβετία (21/2), με μια νίκη επί της δεύτερης να της αρκεί για να περάσει.

Έτσι, προκειμένου να σιγουρέψει την πρόκριση, ο coach Kokoskov αποφάσισε να καλέσει τους Vasilije Micic της Efes Anadolu αλλά και τον παίκτη του στη Fenerbahce, Marko Guduric, που έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του στο γόνατο.

Τέλος, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε και ο πρώην αθλητής του Παναθηναϊκού, Miroslav Radulica, αλλά και το next big thing του εθνικού μπάσκετ της χώρας Filip Petrusev.

 

Αναλυτικά η αποστολή της Εθνικής Σερβίας:

 

Vasilije Micic (Anadolu Efes),
Ognjen Jaramaz (Partizan),
Nikola Rebic (Nanterre),
Nemanja Nenadic (FMP),
Aleksa Avramovic (Estudiantes),
Danilo Andjusic (JL Bourg),
Luka Asceric (JL Bourg),
Marko Guduric (Fenerbahce),
Nemanja Dangubic (Partizan),
Marko Lukovic (Split),
Dalibor Ilic (Igokea),
Marko Radovanovic (FMP),
Miroslav Raduljica (Zhejiang Lions),
Filip Petrusev (Mega),
Dragan Apic (Buducnost),
Stefan Djordjevic (FMP).

Tags:
Σερβία