Οι Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης αποτελούν μύθους όχι φυσικά μόνο του ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τα επιτεύγματά τους είναι τεράστια και φυσικά όλοι υποκλίνονται στο ταλέντο τους, τις πορείες τους, τις επιτυχίες τους (ο «V-Span βέβαια, έχει κι άλλα κεφάλαια να γράψει στο βιβλίο της καριέρας του, καθώς θα μείνει και στη νέα σεζόν στα παρκέ με τον Ολυμπιακό και να αγωνιστεί για άλλη μια χρονιά) και στάζουν μέλι γι’ αυτούς.

Οι μυθικές μορφές του ελληνικού μπάσκετ, Βασίλης Σπανούλης και Δημήτρης Διαμαντίδης φιγουράρουν πλέον και στην καλύτερη 5άδα των Eurobasket της τελευταίας 20ετίας.

Και την μεγάλη αυτή διάκριση τους την έδωσε ο πιο αλάνθαστος και αδέκαστος κριτής. Ο κόσμος.

Ο κόσμος, λοιπόν, που μετείχε στην σπουδαία ψηφοφορία που έκανε η FIBA για τη καλύτερη 5αδα των Eurobasket της τελευταίας 20ετίας, έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στους δυο μύθους του ελληνικού μπάσκετ, Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη.

Και έτσι επέλεξε τους δυο Έλληνες παίκτες στους κορυφαίους πέντε των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων των τελευταίων 20 ετών.

Ποιοι ήταν οι άλλοι τρεις; Επίσης… ιερά τέρατα του ευρωπαϊκού και παγκοσμίου μπάσκετ. Στην καλύτερη 5άσα ψηφίστηκαν επίσης ο Λιθουανός Sarunas Jasikevicius, ο Ισπανός Pau Gasol και ο Γερμανός Dirk Nowitzki.

Και βέβαια φανταστείτε να έπαιζε ποτέ μαζί αυτή η 5άδα. Που να βρεθεί ομάδα να για να έβγαζε «στοπ»…

Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΗΣ FIBA