Η Ιταλία ηττήθηκε από την Λετονία στο παιχνίδι που θα έκρινε την πρόκριση στο Μουντομπάσκετ της Ισπανίας το επόμενο καλοκαίρι με την διαιτησία σύμφωνα με τις Ιταλίδες να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στο τέλος για τον αποκλεισμό τους.

Μάλιστα η παίκτρια της Ιταλίας Τζόρτζια Σοτάνα έγραψε ένα συγκλονιστικό γράμμα στο facebook προς τον διαιτητή του αγώνα που έκρινε την πρόκριση στο τέλος εκφράζοντας τις σκέψεις της και τα παράπονα της.

Διαβάστε το:

«Αγαπητέ διαιτητή. Ναι εσύ που σφύριξες στο τέλος. Θέλω να σου πω πως νιώθω και ελπίζω να το διαβάσεις με κάποιον τρόπο. Νιώθω άδεια. Νιώθω να μου έκλεψες όλη δουλειά που έκανα τα τελευταία χρόνια. Είμαι σίγουρη ότι και τα κορίτσια της Λετονίας δούλεψαν σκληρά, αλλά γιατί; Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν μας άφησες να έχουμε την τελευταία επίθεση. Σφύριξε φάουλ, αλλά άσε μας να παίξουμε. Μπορώ να δεχτώ την ήττα, αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι κάποιος άλλος αποφάσισε να χάσουμε. Δεν μπορώ να δεχτώ ότι όλο το πάθος μας και όλες οι θυσίες μας πήγαν στον βρόντο από ένα και μόνο σφύριγμα. Εύχομαι να ήσουν δίπλα μου τώρα και να ένιωθες τον πόνο. Εύχομαι να μιλούσες στην Σέσι (σ.σ. Σεσίλια Ζανταλασίνι), την καλύτερη παίκτρια στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, και να της έλεγες ότι δεν ήταν λάθος της που χάσαμε. Εύχομαι να άκουγες τους ήχους από τα δάκρυά μας. Πιθανόν να είχαμε χάσει το ματς, αλλά πιθανόν και όχι. Ομως απ’ όλη η δουλειά που είχαμε κάνει, το σφύριγμά σου ήταν η πληγή μέσα στις ψυχές μας. Επρεπε να μας αφήσεις να παίξουμε. Επρεπε να αφήσεις το μπάσκετ να αποφασίσει για εμάς. Ευχομαι να μην διασταυρωθούν ποτέ οι δρόμοι μας. Ο πόνος θα περάσει αλλά η ανάμνηση θα μείνει. Αξίζαμε κάτι καλύτερο…».