Ο βασικός λόγος, για τον οποίο ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δε δεχόταν προτάσεις μεγάλων ευρωπαϊκών συλλόγων, ήταν πως δεν ήθελε να αφήσει τον πάγκο της Εθνικής Σερβίας, με τον Παναθηναϊκό να του δίνει την ευκαιρία της διπλής απασχόλησης. Λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση της διοίκησης των «πρασίνων» για την πρόσληψή του, ο Σέρβος κόουτς συμφώνησε με την Ομοσπονδία της χώρας του, για την ανανέωση της μεταξύ τους συνεργασίας έως το 2019.

Υπό τις οδηγίες του, η ομάδα έφτασε την περασμένη σεζόν στον τελικό του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ισπανίας, όπου υποτάχθηκε όπως όλοι οι προηγούμενοι, στους Αμερικανούς. Η φοβερή πορεία που είχε καταγραφεί από τους Σέρβους, όμως, θεωρείται μία μεγάλη επιτυχία με τον Τζόρτζεβιτς να επιβραβεύεται γι’ αυτήν. Ο πρόεδρος της Σερβικής Ομοσπονδίας, Ντράγκαν Τζίλας, εξέφρασε την πεποίθηση για μία μεγάλη πορεία και στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, με το «βλέμμα» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο.

Συγκεκριμένα, δήλωσε τα εξής: «Είναι τιμή μου να ανακοινώνω πως φτάσαμε σε συμφωνία με τον κόουτς Τζόρτζεβιτς ώστε να συνεχίσουμε και μετά τους Ολυμπιακούς του Ρίο. Με τον Τζόρτζεβιτς έχουμε εξαιρετική ενέργεια και σωστή προσέγγιση, καθώς και παίκτες που μπορούν να μας οδηγήσουν μακριά στο προσεχές Ευρωμπάσκετ».