Τα «εμπόδια» που παρουσιάστηκαν στο δρόμο του Μπράιαντ Ντάνστον, προκειμένου να γίνει κάτοχος σλοβενικού διαβατηρίου και να συμμετάσχει στην αντίστοιχη εθνική ομάδα, φαίνεται να αλλάζουν τον προσανατολισμό του ως προς την χώρα που θα του εκδόσει το συγκεκριμένο έγγραφο. Θα πρέπει, όπως έχει διαπιστωθεί, να παραμείνει κάτοικος Σλοβενίας για τουλάχιστον έναν χρόνο, προκειμένου να του δοθεί το διαβατήριο και αυτό μάλλον δεν είναι πιθανό, καθώς μόλις μετεγγράφη στην τουρκική Αναντολού Εφές.

Κάτι τέτοιο, πάντως, δεν τον πτοεί να αναζητήσει εναλλακτική λύση, με την ΠΓΔΜ να του δίνει τη δυνατότητα έκδοσης διαβατηρίου. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα kosarka.si, ο Ντάνστον έχει στρέψει το βλέμα του προς τη γειτονική μας χώρα και δε αποκλείεται να είναι παρών στο προσεχές Ευρωμπάσκετ, με το σύνολο του Αλεκσάνταρ Νίκζιτς. Δε θα είναι, βέβαια, η πρώτη περίπτωση Αμερικανού που θα αποκτά σκοπιανό διαβατήριο, με παίκτες ο ΜακΚάλεμπ ή ο Μάσει να έχουν επίσης αγωνιστεί για την χώρα αυτή. Οι Σκοπιανοί βρίσκονται στο δικό μας όμιλο, μαζί με τη συνδιοργανώτρια Κροατία, τη Γεωργία, την Ολλανδία και τη Σλοβενία.

Ενδέχεται, δηλαδή, ο Μπράιαντ Ντάνστον να τεθεί αντιμέτωπος με την χώρα όπου φαινόταν μέχρι πριν λίγο καιρό ότι θα αγωνιζόταν.