Ο Πάου Γκασόλ ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής του πρόσφατου Ευρωμπάσκετ, οδηγώντας με τις εντυπωσιακές του εμφανίσεις την Ισπανία στην κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου.

Ο 35χρονος σέντερ ολοκλήρωσε την διοργάνωση με 25.6 πόντους και 8.8 ριμπάουντ, αποδεικνύοντας πως τα χρόνια δεν παίζουν κανένα ρόλο. Ο ίδιος δεν δίστασε μάλιστα να παραδεχτεί σε δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΝΒΑ, πως οι τελευταίες του εμφανίσεις ήταν και οι καλύτερες στην πολυετή του καριέρα.

Οι δηλώσεις του Καταλανού σέντερ:

“Αυτό το καλοκαίρι έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου κι αισθάνομαι ευτυχισμένος. Πλέον, επιθυμώ να κάνω κάτι ξεχωριστό, φέτος, με τους Μπουλς, αν και νιώθω πως σιγά-σιγά θα έχω λιγότερο χρόνο, όπως είναι φυσικό”.Αυτό το καλοκαίρι έπαιξα το καλύτερο μπάσκετ της καριέρας μου κι αισθάνομαι ευτυχισμένος. Πλέον, επιθυμώ να κάνω κάτι ξεχωριστό, φέτος, με τους Μπουλς, αν και νιώθω πως σιγά-σιγά θα έχω λιγότερο χρόνο, όπως είναι φυσικό. “Είμαι φιλόδοξος κι επιθυμώ να αγωνίζομαι στο υψηλότερο επίπεδο. Απολαμβάνω τομπάσκετ και, κυρίως, απολαμβάνω να παίζω καλά”.