Πριν από σχεδόν ένα μήνα, σε συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει η Ομοσπονδία της χώρας, ο Γιόνας Καζλάουσκας ανακοίνωνε τα ονόματα των 25 παικτών της προεπιλογής της Εθνικής Λιθουανίας για το Ευρωμπάσκετ του 2015. Μοναδικό ερώτημα, ήταν η συμμετοχή του Ντονάτας Μοτιεγιούνας. Ο «άσσος» των Χιούστον Ρόκετς αντιμετώπιζε προβλήματα στη μέση του και ήταν αμφίβολο το αν θα συμπεριλαμβανόταν στην αποστολή.

Τελικά, ο 24χρονος φόργουορντ δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό που έχει υποστεί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ενισχύσει τις προσπάθειες της εθνικής του ομάδας, ξεκινώντας από τον τέταρτο όμιλο της Λετονίας, όπου οι δευτεραθλητές Ευρώπης θα βρουν την εκεί οικοδέσποινα χώρα, την Ουκρανία, το Βέλγιο, την Τσεχία και την Εσθονία. Ο πρώην κόουτς του Ολυμπιακού, επομένως, οφείλει να καταστρώσει τα πλάνα του με μοναδική απουσία αυτή τη στιγμή του Μοτιεγιούνας.

Η προεπιλογή περιλαμβάνει, λοιπόν, 24 παίκτες, οι οποίοι είναι οι εξής: Γκαϊλιους, Γκετσεβίτσιους, Γκιεντράιτις, Γκιρτζιούνας, Γκουντάιτις, Γιαναβίτσιους, Γιανκούνας, Γιαφτόκας, Γιουσκεβίτσιους, Καβαλιάουσκας, Καλνιέτις, Καρινιάουσκας, Κλέιζα, Κουζμίνσκας, Λαβρίνοβιτς, Λεκαβίτσιους, Μασιούλις, Μιλάκνις, Ορέλικας, Πότσιους, Σαμπόνις, Σεϊμπούτις, Ουλανόβας, Βαλαντσιούνας.