Το δημοσίευμα της «Marca» για τη μη συμμετοχή του Μαρκ Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ 2015 επιβεβαιώνεται από τον ίδιο τον παίκτη. Ο Ισπανός «αστέρας», δε θα ακολουθήσει τον αδερφό του Πάου, στο κορυφαίο ευρωπαϊκό γεγονός με την Εθνική του ομάδα να ανταγωνίζεται αρχικά τις Γερμανία, Σερβία, Τουρκία, Ιταλία και Ισλανία στον όμιλο της μίας εκ των διοργανωτριών χωρών (Γερμανία).

Η υπογραφή του νέου του «πλουσιοπάροχου» συμβολαίου του στους Μέμφις Γκρίζλις, έναντι συνολικών αποδοχών ύψους 110 εκατομμυρίων ευρώ, φαίνεται να είναι το γεγονός που τον κρατά μακριά από το «εθνικό καθήκον», με τον ίδιο να δηλώνει πως επιθυμεί να μην επιβαρυνθεί άλλο σωματικά.

Αναλυτικά, όσα είπε:

«Δεν ήταν μια εύκολη απόφαση, γιατί δεν είναι μια επιλογή που έχεις καθημερινά. Όμως αποφάσισα να ακολουθήσω τη συμβουλή των Γκρίζλις να ξεκουραστώ μετά από αρκετά χρόνια για την επόμενη σεζόν που είναι δύσκολη. Είναι σημαντική για μένα η εθνική ομάδα, αλλά και οι ευθύνες που έχω στο Μέμφις είναι μεγάλες. Θα υποστηρίζω την προσπάθεια των παιδιών από μακριά και η απουσία μου από το Ευρωμπάσκετ δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως αποσύρομαι από την εθνική».