Οκτώ παίκτες για την προετοιμασία της εθνικής Σλοβενίας προσέθεσε στην λίστα του ο Γιούρι Ζντοβτς, πέραν των έντεκα οι οποίοι είχαν κληθεί από τις 16 Ιουνίου.

Ο κόουτς Ζντοβτς είχε ανακοινώσει έντεκα παίκτες για την προεπιλογή, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσει αργότερα σε επιπλέον κλήσεις παικτών, μέχρι την έναρξη της προετοιμασίας (18/7) της Σλοβενίας ενόψει Ευρωμπάσκετ.

Αναλυτικά οι επτά παίκτες που προστέθηκαν στη λίστα και που αποτελούν μέλη της “Σλοβενίας Β”, της δεύτερη τη τάξει εθνικής ομάδας της χώρας: Μίχα Λάπορνικ, Μπλαζ Μάκοβιτς, Μίτια Νίκολιτς, Λούκα Ρούπνικ, Μπόμπαν Τόμιτς, Λούκα Βόντσινα και Σάσα Ζάγκορατς.

Ο όγδοος παίκτης που θα προστεθεί είναι ο Αλεξέι Νίκολιτς (φώτο), ο οποίος θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη ομάδα, μόλις ολοκληρώσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για το Eurobasket U20. Ο νεαρός γκαρντ, πέρυσι το καλοκαίρι, είχε ακολουθήσει παρόμοια πορεία, καθώς αγωνιζόταν στο Eurobasket U20, το οποίο διεξαγόταν στην Ελλάδα, και εν συνεχεία βρέθηκε στην προετοιμασία της Σλοβενίας για να κερδίσει τελικά μια θέση στην τελική δωδεκάδα για το Mundobasket 2014.