Κατάφερε… να τον κλέψει!

Μέχρι πριν λίγο καιρό, η Βοσνία/Ερζεγοβίνη έδειχνε πως θα ήταν η χώρα για την οποία θα αγωνιζόταν ο Έι Τζέι Σλότερ, με την κοινή παρουσία με τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς στον Παναθηναϊκό να είναι το πιο δυνατό «χαρτί» της Ομοσπονδίας εν όψει των διαδικασιών έκδοσης του διαβατηρίου του Αμερικανού γκαρντ. Στη… στροφή, όμως, την πρόλαβε αυτή της Πολωνίας, με τις δικές της διαδικασίες να προχωρούν ταχέως και να πείθει άμεσα τον παίκτη των «πρασίνων» να συστρατευθεί με αυτούς, εν όψει του Ευρωμπάσκετ 2015.

Το διαβατήριο εκδόθηκε και ο Σλότερ έχει επίσημα πολιτογραφηθεί ως Πολωνός. Μία τέτοια εξέλιξη, βέβαια, παρουσιάζει θετικό σημείο και για τον Παναθηναϊκό, για τον οποίο υπάρχει πια επιπλέον θέση ξένου, αφού ο Αμερικανός θα λογίζεται ως κοινοτικός.

Στο Ευρωμπάσκετ, οι δύο… ομάδες που έριζαν για τον Σλότερ θα βρεθούν αντιμέτωπες στον όμιλο της Γαλλίας, με αντίπαλο την εκ των οικοδεσποινών χωρών, τη Ρωσία, το Ισραήλ και την Φινλανδία. Την χαρά του για το γεγονός της έκδοσης του πολωνικού διαβατηρίου στον 27χρονο δεν μπόρεσε να κρύψει ο ομοσπονδιακός προπονητής, Μάικ Τέιλορ, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Είμαι χαρούμενος επειδή ο Σλότερ πήρε την υπηκοότητα και ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες. Μας κάνει πιο ανταγωνιστικούς, είναι ένα βήμα για να ισχυροποιήσουμε την ομάδα μας. Ο Έι Τζέι έχει ένα σπάνιο ταλέντο και την ίδια στιγμή, έχει εξαιρετικό χαρακτήρα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως που τον καλωσορίζω στην Εθνική ομάδα της Πολωνίας».