Λιθουανία και Ισπανία ετοιμάζονται για τον μεγάλο τελικό του Ευρωμπάσετ(20/09, 20.00). Ο ηγέτης της “Λιέτουβα” στο τουρνουά, Γιόνας Βαλαντσιούνας, και ο προπονητής, Γιόνας Καζλάουσκας, μίλησαν για το πως σκοπεύουν να σταματήσουν τον “σεληνιασμένο” Πάου Γκασόλ.

Ο σέντερ των Τορόντο Ράπτορς δήλωσε: “Είναι ένας μεγάλος παίκτης με κινήσεις που ξεγελούν. Θέλει να ξέρει πως θα τις χρησιμοποιήσει σε κάθε κατάσταση. Πιστεύω ότι οι δύο ομάδες νιώθουν την ίδια πίεση. Και οι δύο θέλουν να κερδίσουν. Παρόλα αυτά, αφού είμαστε στον τελικό, όπως το 2013, θέλουμε αυτή τη φορά να τελειώσουμε τη δουλειά”.

O ομοσπονδιακός τεχνικός της Λιθουανίας, Γιόνας Καζλάουσκας, πρόσθεσε με την σειρά του:”Δεν είναι εντελώς σωστό να συγκεντρώσουμε την άμυνα μας πάνω στον Γκασόλ. Η Ισπανία παίζει πολύ γρήγορα και πρέπει να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό της. Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να τρέξουν. Έχουμε τα σχέδια μας για αυτό το παιχνίδι, το θέμα είναι πως θα τα εφαρμόσουμε. Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η Ισπανία είχε μια επιπλέον μέρα ξεκούρασης, όμως αν υπάρχει η επιθυμία, τότε κάθε είδους κούραση θα μείνει ξεχασμένη για αργότερα”.