Το τρίτο της παιχνίδι δίνει σήμερα η Εθνική Ανδρών, η οποία αντιμετωπίζει την Γεωργία στην «Arena Zagreb», έχοντας ως στόχο να κάνει ένα ακόμα βήμα για την πρωτιά του ομίλου.

Αντίπαλος μας θα βρεθεί μια ομάδα η οποία στα δυο πρώτα της παιχνίδια με Ολλανδία και Σλοβενία έχει παρουσιάσει απογοητευτικό πρόσωπο, με τις γκρίνιες για τον NBAερ Ζαζα Πατσούλια να δίνουν και να παίρνουν, με τον εξαιρετικό τεχνικό, Ιγκόρ Κοκόσκοφ, να μην μπορεί να περάσει στην ομάδα τις κατευθύνσεις του. Το παράδοξο για την Γεωργία έγκειται στο γεγονός, ότι παρότι έχει στο ρόστερ της τρεις παίκτες με ύψος πάνω από 2.10, και έναν σχεδόν σε αυτό (Σενγκέλια – 2.08) είναι μόλις 23η στον συνολικό πίνακα των ριμπάουντ, σε σύνολο 24 ομάδων. Πρώτος της σκόρερ είναι ο Τορνίκε Σενγκέλια με 18,5 πόντους ανά μέσο όρο, και σίγουρα στο παιχνίδι με την Εθνική μας ομάδα θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για την πρόκριση. Επίσης, με ενδιαφέρον αναμένεται η μονομαχία του Γιάννη Αντετοκούνμπο με τον Ζαζα Πατσούλια, οι οποίοι είχαν κοινή πορεία στους Μιλγουόκι Μπάκς.

Στο παρελθόν μια συνάντηση υπάρχει ανάμεσα στην Εθνική μας ομάδα και την Γεωργία σε Ευρωμπάσκετ, και αυτή το 2011 στην Λιθουανία, όπου η Ελλάδα νίκησε με 73-60, με τον Κώστα Βασιλειάδη να έχει 15 πόντους και τον Γιάννη Μπουρούση 13 πόντους με 6/8 σουτ.