Πριν από λίγες ώρες, η Εθνική Ανδρών «πέταξε» για το όνειρο μίας μεγάλης διάκρισης, ύστερα από εννέα χρόνια χωρίς μετάλλιο, στο Ευρωμπάσκετ 2015 (5-20/9). Το πλήρες ρόστερ του Φώτη Κατσικάρη, δημιουργεί αυτές τις προσδοκίες και η νέα προσπάθεια της Επίσημης Αγαπημένης ξεκινά από το Ζάγκρεμπ. Εκεί, θα αντιμετωπίσει τη συνδιοργανώτρια Κροατία, τα Σκόπια, την Ολλανδία, τη Γεωργία και τη Σλοβενία.

Από την πρωτεύουσα της Κροατίας και τον… ημιβαλκανικό τέταρτο όμιλο στον οποίο θα αγωνιστεί, θέλει να μεταβεί στη Γαλλία και συγκεκριμένα το Λιλ, με το ποδοσφαιρικό γήπεδο «Pierre Mauroy» να γίνεται χάριν του μεγάλου ραντεβού… μπασκετικό και να περιμένει τις 16 κορυφαίες ευρωπαϊκές ομάδες. Στην ίδια πόλη, θα εκτυλιχθεί και το υπόλοιπο τουρνουά, μέχρι τη στιγμή της ανάδειξης της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Η τελευταία… πράξη επί ελληνικού εδάφους που είχε απομείνει για τους διεθνείς μας, ήταν αυτή του «ξεπροβοδίσματος» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», όπου τους περίμενε μία ακόμη εκδήλωση. Αφού έφτασαν… ολίγον τι νυσταγμένοι (όπως θα δείτε από τη σχετική φωτογραφία με τον Στράτο Περπέρογλου) κοντά στις 9:30 το πρωί στον αερολιμένα των Αθηνών, οι παίκτες του Φώτη Κατσικάρη κάθισαν στο lounge που είχε δημιουργηθεί για τη συγκεριμένη περίσταση. Εκεί, δεν έχασαν την ευκαιρία και μερικοι φίλοι της Εθνικής ομάδας, να φωτογραφηθούν με τα «είδωλά» τους.

 

//

Η άφιξη της Εθνικής Ανδρών στο «Ελ.Βενιζέλος»

Η άφιξη της Εθνικής Ανδρών στο «Ελ.Βενιζέλος»#EuroBasket2015 Aegean Airlines #hellas #KontaStinEthniki

Posted by basketblog.gr on Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Λίγο αργότερα, και αφού είχαν φτάσει συνοδευόμενοι από τον γενικό γραμματέα της ΕΟΚ, Παναγιώτη Τσαγκρώνη, δέχθηκαν τον χαιρετισμό του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργου Βασιλακόπουλου και του αντιπροέδρου της Aegean, Ευτυχίου Βασιλάκη. Αμφότεροι είχαν χειραψία και κουβέντα ολίγων δευτερολέπτων με όλους τους παίκτες και τα μέλη του τεχνικού τιμ.

 

//

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος κατά την αναχώρηση …

Ο Πρόεδρος της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος κατά την αναχώρηση της Εθνικής Ανδρών Aegean Airlines ##hellas #KontaStinEthniki

Posted by basketblog.gr on Πέμπτη, 3 Σεπτεμβρίου 2015

Το «κλίμα» που δημιουργήθηκε ήταν αρκετά ευχάριστο μεταξύ όσων βρίσκονταν στο lounge, για να περάσουν μετά στον χώρο όπου θα γινόταν η παράδοση των δώρων. Αρχικά, ο ομοσπονδιακός τεχνικός και ο αρχηγός Νίκος Ζήσης, έδωσαν αντίστοιχα μία φανέλα και μία μπάλα υπογεγραμμένες στον αντιπρόεδρο της Aegean, για να ανταποδώσει ο ίδιος στον έμπειρο γκαρντ με μία «μινιατούρα» αεροπλάνου της εταιρείας. Αμέσως, ακολούθησαν δύο σύντομοι λόγοι από τους κυρίους Βασιλάκη και Βασιλακόπουλο κατά σειρά, με την αναμνηστική φωτογραφία να «κλείνει» ουσιαστικά το λειτουργικό.

Φώτης Κατσικάρης, Κώστας Κουφός και Νίκος Ζήσης, τέθηκαν στο τέλος στη διάθεση των δημοσιογράφων, εκπέμποντας την ίδια αισιοδοξία για επιτυχημένη πορεία στο επικείμενο Ευρωμπάσκετ. «Είμαστε έτοιμοι σωματικά και πνευματικά» και «ένας για όλους και όλοι για έναν», ήταν μερικές από τις χαρακτηριστικές ατάκες που άφησαν το «στίγμα» πριν την αναχώρηση της ελληνικής ομάδας.

Το Basketblog.gr βρέθηκε στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» για να «απαθανατίσει» όλες αυτές τις στιγμές, πριν η Εθνική φύγει για το Ζάγκρεμπ.