Με ελπίδες για μία αξιοσημείωτη πορεία έρχεται η Τσεχία στο επερχόμενο Ευρωμπάσκετ (5-20/9), το οποίο ξεκινά για την ίδια στη Ρίγα, όπου θα τεθεί αντιμέτωπη με τη συνδιοργανώτρια Λετονία, το Βέλγιο, τη Λιθουανία, την Ουκρανία και την Εσθονία. Ο Ρόνεν Γκίνζμπουργκ, άλλωστε, έχει όλα τα «μεγάλα όπλα» της ομάδας αυτής διαθέσιμα, με τους Τόμας Σατοράνσκι, Γιαν Βέσελι, Ντέιβιντ Γέλινεκ και Μπλέικ Σιλμπ να συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των υπολοίπων, στην αποστολή που θα βρεθεί στη πρωτεύουσα της Λετονίας.

Εκτός των τεσσάρων «αστέρων», ο Γκίνζμπουργκ μπορεί να παρουσιάσει ένα σύνολο που θα έχει αποκτήσει πιο γρήγορα και σε μεγαλύτερο βαθμό από αρκετές ομάδες, την απαραίτητη ομοιογένεια, καθώς πέντε παίκτες του προέρχονται από την Νίμπουργκ, ομάδα της χώρας που αγωνίζεται στην VTB League.

Αναλυτικά, η δωδεκάδα των Τσέχων:

Πετρ Μπέντα (Νίμπουργκ), Πάτρικ Αούντα (Κόζαλιν), Πάβελ Πούμπρλα (Ομπραντόιρο), Βόιτσεχ Χρούμπαν (Νίμπουργκ), Τόμας Σατοράνσκι (Μπαρτσελόνα), Χίρι Ουελς (Νίμπουργκ), Πάβελ Χούσκα (Νίμπουργκ), Λούμπος Μπάρτον (Νίμπουργκ), Ντάβιντ Γένιλεκ (Λαμποράλ Κούτσα), Μπλέικ Σιλμπ (Γαλατάσαραϊ), Γιάκουμπ Σιρίνα (Οπάβα), Γιαν Βέσελι (Φενέρμπαχτσε).