Χωρίς να αφήσει κανένα περιθώριο αντίδρασης, η Κροατία επιβλήθηκε της Λιθουανίας με 72-59 για το διεθνές τουρνουά προετοιμασίας στο Κάουνας. Πριν την έναρξη της αναμέτρησης, τιμήθηκε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Πρώτος σκόρερ των νικητών ήταν ο Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς με 12 πόντους, ενώ ο Λούκα Ζόριτς τον ακολούθησε με 11. Από την άλλη πλευρά, ξεχώρισε ο Ρεϊνάλντας Σεϊμπούτις με 16 πόντους.

Πριν το τζάμπολ, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Άρβιντας Σαμπόνις, απένειμε τιμητική πλακέτα στον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, επιβραβεύοντάς τον για την συνολική προσφορά του τόσο στο λιθουανικό μπάσκετ όσο και στην εθνική Λιθουανίας.

saras vraveush

Άλλωστε, ο 39χρονος παλαίμαχος γκαρντ (νυν βοηθός προπονητή στην Ζαλγκίρις Κάουνας) έχει κατακτήσει ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ (2000), ένα χρυσό στο Ευρωμπάσκετ του 2003, και ακόμη ένα χάλκινο στο Ευρωμπάσκετ του 2007.

saras vraveush2

 

Τέλος, είναι ο τρίτος σκόρερ όλων των εποχών με 1.031 πόντους με το εθνόσημο, όντας ένας εκ των τεσσάρων μόλις Λιθουανών που έχουν ξεπεράσει το φράγμα των 1.000 πόντων.

saras vraveush3

Δείτε το video με τη βράβευση του “Σάρας”: