Για τα στοιχεία που θα οδηγήσουν την Ισπανία στη νίκη απέναντι στην Εθνική Ελλάδας (15/09, 19:30) για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, μίλησε ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος στάθηκε στην άμυνα και τα ριμπάουντ. Αναφερόμενος, στην ελληνική ομάδα, τόνισε ότι πρόκειται για μια έμπειρη ομάδα, η οποία αποδίδει καλά μέχρι τώρα και πέραν του Βασίλη Σπανούλη διαθέτει κι άλλους επικίνδυνους παίκτες.
 
«Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι αυτό το παιχνίδι. Μέχρι στιγμής δεν έχουμε παίξει σπουδαία. Εχουμε χάσει δύο παιχνίδια. Εχουμε, όμως, βελτιωθεί. Θα είναι ένα διαφορετικό παιχνίδι και πρέπει να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Κάθε κατοχή θα μετράει. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, θα ξεκουραστούμε απόψε και θα επιδιώξουμε να νικήσουμε», τόνισε αρχικά ο νατουραλιζέ Ισπανός και συνέχισε λέγοντας:
 
«Η Ελλάδα παίζει πολύ καλά. Ο Σπανούλης, ο Πρίντεζης, ο Κουφός ο Μπουρούσης και ο Αντετοκούνμπο παίζουν πολύ καλά. Εχουν πολύ καλή άμυνα. Σε αυτό το παιχνίδι πρέπει να είμαστε δυνατοί από την αρχή, να είμαστε επιθετικοί στην άμυνα και να παίξουμε απλά. Η Ελλάδα έχει πολλή εμπειρία. Πρέπει να χαρούμε το παιχνίδι. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Η άμυνα και τα ριμπάουντ θα είναι πολύ σημαντικά».