Ευτυχισμένος που βρίσκεται σε μία ομάδα με κορυφαίους παίκτες δίπλα του, δήλωσε πως είναι ο Πάου Γκασόλ. Ο ηγέτης των Ισπανών, μίλησε παράλληλα με τα καλύτερα λόγια για τον Νίκο Γκάλη, αναφερόμενος στο γεγονός ότι ξεπέρασε το «φράγμα» των 1.030 πόντων του «Γκάνγκστερ».

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

Για το αν είναι ο κορυφαίος: «Όχι, δεν το θεωρώ αυτό. Δουλεύω πολύ σκληρά για να είμαι όσο καλύτερος μπορώ. Αφήνω στα ΜΜΕ και στους αριθμούς να λένε ποιος είναι ο καλύτερος. Είμαι χαρούμενος που είμαι ανάμεσα στους καλύτερους και παίζω σε μια σπουδαία ομάδα, όπως η Εθνική Ισπανίας».

Για το ρεκόρ του, ξεπερνώντας τον Νίκο Γκάλη: «Νιώθω μεγάλη τιμή που το κατάφερα αυτό. Είναι υπέροχο συναίσθημα. Ο Γκάλης ήταν απίστευτος παίκτης και σπουδαίος σκόρερ και είναι απίστευτο το γεγονός πως τον προσπέρασα. Δεν αφαιρεί τίποτα από το μεγαλείο του».

Από την πλευρά του, ο Σέρχιο Ροντρίγκες είπε: «Αγαπώ την Ελλάδα και τους Έλληνες. Έχω πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Κάναμε αρκετό δρόμο για να φθάσουμε στον τελικό και μας βοήθησαν οι νίκες επί της Ελλάδας και της Γαλλίας. Δεν ξέρω έως πού μπορεί να φθάσει η Ισπανία. Θέλω να ευχαριστηθώ όσο το δυνατό περισσότερο το πρώτο μου χρυσό μετάλλιο, γιατί δεν ήμουν παρών στα προηγούμενα δύο».