O Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο πρώτος παίκτης που έκανε δηλώσεις μετά την πρόκριση της Εθνικής μας στους “8” του Ευρωμπάσκετ.Ο Έλληνας σέντερ μίλησε τόσο για την αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο,όσο και για την συνέχεια που ακολουθεί.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αναμέτρηση κόντρα στο Βέλγιο: “Ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι. Τ Βέλγιο ήταν πολύ δυνατό στο πρώτο ημίχρονο. Η ώρα του αγώνα ήταν περίεργη και δεν είχαμε προπονηθεί σχεδόν καθόλου. Δεν είμαι προπονητής για να μιλήσω για σχήματα. Ο κάθε παίκτης κάνει ό,τι καλύτερο μπορεί. Εφόδιό μας για τον προημιτελικό παιχνίδι θα είναι η ενέργεια. Με όποια ομάδα κι αν παίξουμε, εμείς θα είμαστε έτοιμοι” 

Για την συνέχεια:  “To επόμενο παιχνίδι είναι θέμα καρδιάς και διάθεσης. Θέλαμε την πρόκριση και τα προηγούμενα χρόνια. Πονάγαμε που δεν το καταφέραμε. Είναι η Εθνική ομάδα και έρχεσαι σε αυτήν με όλη σου την καρδιά. Αν παίξουμε με την Ισπανία, θα θυμηθώ το παιχνίδι του 2007. Μας είχαν κλέψει τη νίκη και από αυτό θα βρω κίνητρο. Είμαστε ομάδα. Φτάσαμε εκεί που θέλαμε, θα είναι δύσκολο παιχνίδι, θα δείξουμε χαρακτήρα και το θέλουμε πάρα πολύ”.