Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στο Ευρωμπάσκετ 2015, πέτυχε με 68-66 απέναντι στη Γερμανία η Σερβία, σε έναν αγώνα… ακατάλληλο για καρδιακούς. Το ματς κρεμόταν από μία «κλωστή» σε όλη του τη διάρκεια, με καμία από τις δύο ομάδες να μην μπορεί να πάρει μεγάλο προβάδισμα στη διάρκειά του και να κρίνεται στο τελευταίο σουτ. Εκεί, ήταν ξανά παρών ο μεγάλος πρωταγωνιστής μέχρι τώρα των «Πλάβι», Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος σουτάροντας με το ένα χέρι στα έξι δέκατα του δευτερολέπτου πριν την εκπνοή, διαμόρφωσε το τελικό σκορ. Οι παίκτες του Κρις Φλέμινγκ, βέβαια, προέβαλαν φοβερή αντίσταση, αν αντιληφθεί κανείς πως είχαν δώδεκα λιγότερες κατοχές (8 παραπάνω ριμπάουντ και τέσσερα λιγότερα λάθη για τους Σέρβους), ακόμη κι αν αυτό το νούμερο αντισταθμίστηκε από τη διαφορά τους στα ποσοστά τριπόντων (13% για τη Σερβία και 31% για τη Γερμανία).

Ο ήρωας των Σέρβων ήταν και ο μοναδικός παίκτης τους με διψήφιο αριθμό πόντων, έχοντας 11. Φοβερό παιχνίδι έκαναν οργανωτικά οι Τεόντοσιτς, Μάρκοβιτς και Μπογκντάνοβιτς που έδωσαν μαζί 11 ασίστ, ενώ Ραντούλιτσα και Κούζμιτς είχαν επίσης εξαιρετική παρουσία στις δύο ρακέτες, κερδίζοντας μαζί 11 ριμπάουντ, με τον πρώτο να σημειώνει επτά πόντους και το δεύτερο τέσσερις πόντους. Νοβίτσκι και Πλάις ήταν συγκλονιστικοί για τα «Πάντσερ», με τον πρώτο να σημειώνει double double 15 πόντων και 10 ριμπάουντ και το δεύτερο να έχει 15 πόντους με 7 ριμπάουντ. «Διψήφιοι» ήταν και οι Σρέντερ, Σάφαρτζικ με 11 πόντους, με τον πρώτο να μοιράζει και 6 ασίστ.

Το πρώτο δεκάλεπτο κινήθηκε στην ισορροπία, με τις εναλλαγές στο σκορ και τις ισοπαλίες να είναι ουκ ολίγες και να οριοθετούν ήδη από την αρχή, τον χαρακτήρα που θα είχε το παιχνίδι. Ο Ντιρκ Νοβίτσκι, ήταν «καυτός» στο δεύτερο δεκάλεπτο και κυρίως χάρη στο δικό του «ξέσπασμα», η διαφορά έφτασε στα επίπεδα των επτά πόντων στα μέσα της δεύτερης περιόδου (29-36). Η απάντηση, όμως, ήρθε αμέσως από τη Σερβία, με τους Τεόντοσιτς, Μπιέλιτσα και Ραντούλιτσα να δίνουν λύσεις για την ομάδα τους εντός κι εκτός γραμμής του τριπόντου, για να δώσει εκ νέου το προβάδισμα ο Σιμόνοβιτς στο τέλος του εικοσαλέπτου (39-38).

Στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου, Γκαβέλ, Σρέντερ και Πλάις έδωσαν ξανά τα ηνία στα «Πάντσερ», αλλά ο Μπογκντάνοβιτς και ο Νέντοβιτς ήταν που αυτή την φορά είχαν τις απαντήσεις για την ομάδα τους. Ο Σρέντερ ισοφάρισε με 1/2 βολές, για να τελειώσει το τρίτο δεκάλεπτο με σκορ υπέρ της Σερβίας ο εξαιρετικός Έρτσεγκ (50-48). Στην τέταρτη περίοδο, ο Κούζμιτς ήταν αυτός που ανέλαβε δράση, για να δώσει προβάδισμα έξι πόντων στους «Πλάβι», αλλά η αντίδραση ήρθε ξανά από τους παίκτες του Φλέμινγκ. Με σερί 0-6 ισοφάρισε τον αγώνα, για να απαντήσει μέσω της επιβλητικής του παρουσίας στη ρακέτα ο Πλάις, στο τρίποντο του Μπιέλιτσα (59-60 στο 36′). Με 2/2 βολές, ο Σρέντερ έφερε την απόσταση στο +3 για την ομάδα του, για να φέρει ξανά το ματς… από την αρχή ο Έρτσεγκ (62-62 στο 37′).

Μπιέλιτσα και Νέντοβιτς έφεραν ξανά το σκορ υπέρ της Σερβίας, με την άμυνα των παικτών του Τζόρτζεβιτς να κρατά χωρίς σκορ εντός παιδιάς τους Γερμανούς για περίπου 2.5 λεπτά (66-63). Ο Σάφαρτζικ, όμως ήταν και πάλι εκεί για να επαναφέρει την ισορροπία, 24 δευτερόλεπτα πριν τη λήξη (66-66). Η τελευταία επίθεση, λοιπόν, ανήκε στους Σέρβους, με τον Σρέντερ να δίνει τα δύο διαθέσιμα ομαδικά φάουλ που είχαν οι Γερμανοί. Με τρία δευτερόλεπτα να μένουν, ο Μπιέλιτσα παίρνει την μπάλα, αποφεύγει εύκολα τον πιο αργό Πλάις και σουτάροντας με το ένα χέρι θα δώσει την νίκη στην ομάδα του, αφού ο Σάφαρτζικ είδε το σουτ του να μπλοκάρεται.

Δεκάλεπτα: 19-18, 39-38, 50-48, 68-66

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 9, Σιμόνοβιτς 5, Κούζμιτς 4, Μπογκντάνοβιτς 9 (1), Μπιέλιτσα 12 (1), Μάρκοβιτς 2, Κάλινιτς 6, Νέντοβιτς 6 (1), Ραντούλιτσα 7, Έρτσεγκ 9 (1), Μιλουτίνοφ

Γερμανία (Φλέμινγκ): Λο, Γκίφει 3 (1), Κινγκ, Σάφαρτζικ 11 (3), Τάντα, Πλάις 15, Νοβίτσκι 15 (1), Σρέντερ 11, Ζίπσερ 2, Γκαβέλ 4 (1), Βόιτγκμαν 5 (1)