“Πυρ και μανία” εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Τόνι Πάρκερ, σχετικά με την απόφαση της Ανατολού Εφές να μην επιτρέψει στον Τόμας Ερτέλ να αγωνιστεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας στο προσεχές Ευρωμπάσκετ (05-20/09).

Ο ηγέτης των Πρωταθλητών Ευρώπης χαρακτήρισε ντροπή την συγκεκριμένη κίνηση της τουρκικής ομάδας, ενώ τόνισε πως θα κάνει οτιδήποτε χρειαστεί για το καλό του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της χώρας του. Παράλληλα, μίλησε και για τον αντικαταστάτη του Αντουάν Ντιό, Λέο Βέστερμαν.

«Είναι τρομερό αυτό που μας συμβαίνει, αλλά δυστυχώς υπάρχει πάντα η παράδοση των τραυματισμών ή των απουσιών στην προετοιμασία. Θα μας πονέσει η απουσία του Ντιό. Μετά, λέγαμε πως ο Ερτέλ θα είναι εντάξει να παίξει, αλλά δεν τον άφησε η τουρκική ομάδα του. Πραγματικά είναι ντροπή αυτό. Όμως και οι δύο οι απουσίες θα μας πονέσουν. Είναι σημαντικές οι απουσίες των Αντουάν και Τόμας, αλλά ο Λέο Βέστερμαν έχει εμπειρία από τις μικρές ομάδες, ενώ έπαιξε και Ευρωλίγκα τη σεζόν που πέρασε. Είναι της γενιάς των Φουρνιέ και Λοβέρν και γνωρίζονται πολύ. Αλλά, εάν χρειαστεί να παίξω σαράντα λεπτά, είμαι έτοιμος να παίξω σαράντα λεπτά», ανέφερε ο 33χρονος άσος στο RMC Sport.