Στην χαλάρωση που επήλθε στους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη, μετά το 22-50 του ημιχρόνου απέναντι στη Γεωργία, στάθηκε ο Κώστας Παπανικολάου. Ο διεθνής φόργουορντ, αναφέρθηκε παράλληλα και στον αγώνα με τη Σλοβενία, όπου χρειάζεται συγκέντρωση σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης, προκειμένου να εξασφαλιστεί και η πρώτη θέση.

Αναλυτικά, όσα δήλωσε:

«Έπρεπε να παρουσιαστούμε σοβαροί έτσι ώστε να ελέγξουμε το παιχνίδι από την αρχή μέχρι το τέλος. Θα μπορούσαμε να είχαμε «καθαρίσει» το παιχνίδι πιο νωρίς και να μην τρέξουμε στο τέλος. Όταν ένα ματς στο πρώτο ημίχρονο έχει τόσο μεγάλη διαφορά, καλώς ή κακώς χαλαρώνεις. Ευτυχώς, στο τέλος αντεπεξήλθαμε και βρήκαμε τη συγκέντρωσή μας. Δεν πρέπει, όμως, να χαλαρώνουμε».

«Η Σλοβενία είναι σκληρή ομάδα και παίζει με πολλή ενέργεια. Δεν θα είναι καθόλου εύκολο παιχνίδι. Θα παίξουμε νωρίς για πρώτη φορά και θα είναι δύσκολο, γιατί θα έχουμε λιγότερες ώρες ξεκούρασης. Δεν έχει τελειώσει τίποτα ακόμα. Θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για σαράντα λεπτά, για να μην έχουμε προβλήματα. Η νίκη δεν είναι σίγουρη, όπως δεν είναι ακόμα σίγουρη και η πρώτη θέση. Θα πρέπει να ετοιμαστούμε ψυχολογικά για το παιχνίδι. Όσο κερδίζει η ομάδα δεν έχουν σημασία οι ατομικές επιδόσεις, αλλά οι νίκες. Αυτό είναι το σημαντικό».