Πριν από πέντε ημέρες, ο Σέρτζιο Σκαριόλο είχε ανακοινώσει την αποστολή της Εθνικής Ισπανίας, για το Ευρωμπάσκετ 2015. Σε αυτή, αναγκάστηκε να μην συμπεριλάβει τους Ιμπάκα, Μαρκ Γκασόλ, Ναβάρο και Αμπρίνες, με τους πρώτους τρεις να δηλώνουν εξαρχής μη συμμετοχή στο μεγάλο ραντεβού με τους «Φούριας Ρόχας» και τον δεύτερο να μην αποφεύγει τον αποκλεισμό από τη δωδεκάδα, λόγω τραυματισμού.

Η «κακοδαιμονία» στο κομμάτι των τραυματισμών, όμως, δεν έχει σταματήσει για τον Ιταλό κόουτς, ο οποίος είδε τους Πάου Ρίμπας και Βίκτορ Κλαβέρ να αποχωρούν με πρόβλημα από την αναμέτρηση των Ιβήρων με τα Σκόπια. Τα προβλήματα, ολοένα και αυξάνονται συνεπώς, με τα πρώτα «σημάδια» να μην είναι θετικά για κανέναν από τους δύο αθλητές.

Κάπως έτσι, ο Σκαριόλο κάλεσε εσπευσμένα στην ομάδα τους Αλμπέρτο Αμπάλδε και Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, οι οποίοι προέρχονται από την Εθνική Νέων Ανδρών της ομάδας (U20). Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, έχοντας ανακοινώσει την τελική δωδεκάδα, δεν έχει δικαίωμα ανάκλησης κάποιου από τους παίκτες της προεπιλογής σε περίπτωση που προκύψει πρόβλημα με αθλητή της αποστολής, αλλά είναι υποχρεωμένος να καλέσει παίκτη από τις μικρότερες Εθνικές ομάδες. Για το λόγο αυτόν, κάλεσε τον φόργουορντ της Μπανταλόνα και τον σέντερ της Εστουδιάντες αντίστοιχα, ελπίζοντας σε ανατροπή των αρχικών εκτιμήσεων για τους πληγέντες παίκτες του.