Γαλλία και Ισπανία ετοιμάζονται για την μεταξύ τους “μάχη” στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, με τις δύο ομάδες να ξανανταμώνουν μετά την νίκη της Γαλλίας στα προημιτελικά του περσινού Μουντομπάσκετ.Ο Σέρτζιο Σκαριόλο, απαντώντας διπλωματικά, τόνισε πως δεν έχει τέτοια διάθεση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Ιταλού προπονητή στην συνέντευξη Τύπου:

Για το αν βλέπει την αναμέτρηση σαν μια ευκαρία εκδίκησης για την περσινή ήττα: “Εκδίκηση για ποιο πράγμα; Δεν ήμουν εκεί με την ομάδα πέρυσι. Πρέπει να ρωτήσετε τους παίκτες για αυτό. Οι 27.000 Γάλλοι που θα είναι απέναντι μας αποτελούν ένα έξτρα κίνητρο. Στο τέλος, ενδέχεται να μετρήσει η προσωπικότητα κάθε ομάδας”.

Για την προσωπική του σχέση με τον Τόνι Πάρκερ: “Βγήκαμε για φαγητό μαζί την προηγούμενη χρονιά και ήμουν ένας από τους υποψήφιους για να αναλάβουν χρέη προπονητή στην Βιλερμπάν. Τα πράγματα δεν πήγαν καλά, αλλά το ενδιαφέρον του με τίμησε, όπως επίσης θεωρώ πολύ τιμητικό το γεγονός πως στο άθλημά μας υπάρχει μια προσωπικότητα όπως ο Πάρκερ”.

Για τον Πάου Γκασόλ:“Ο Πάου προσέχει το σώμα και πρέπει να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση όχι μόνο για τους μπασκετμπολίστες, αλλά για τους αθλητές γενικά”.

 Για τη νίκη  επί της Εθνικής Ελλάδας στα προημιτελικά: “Παίξαμε εξαιρετική άμυνα στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ήμασταν πιο συγκεντρωμένοι κι είχαμε ενέργεια. Για παράδειγμα, η Ελλάδα στο πρώτο ημίχρονο μάζεψε εφτά επιθετικά ριμπάουντ, αλλά δεν σκόραρε με κανένα από αυτά. Επωφεληθήκαμε από όλα όσα μπορούσαμε. Η ομάδα έχει ωριμάσει πνευματικά κι έχει βελτιώσει τη χημεία της με μεγαλύτερη κατανόηση των ρόλων”.