Ικανοποιημένος από τη νίκη της Εθνικής κόντρα στην ΠΓΔΜ για την πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ εμφανίστηκε ο Κώστας Σλούκας. Ο διεθνης γκαρντ τόνισε πως η ομάδα θα βελτιώνεται σταδιακά και επεσήμανε ότι άπαντες πρέπει να επικεντρωθούν άμεσα στο αυριανό παιχνίδι με την Κροατία (06/09, 22:00).
 
Αναλυτικά όσα δήλωσε αμέσως μετά την αναμέτρηση ο γκαρντ της Φενέρμπαχτσε:
 
«Υπήρχε ένα άγχος γιατί ήμασταν το φαβορί. Είναι σημαντικό ότι ξεκινήσαμε με το δεξί και ελπίζω να συνεχίσουμε ανάλογα», είπε αρχικά.
 
Για τη συνέχεια: «Η ομάδα θα βελτιώνεται παιχνίδι με παιχνίδι. Μας βοηθάει ψυχολογικά το ότι κερδίσαμε και θα δένουμε σαν ομάδα όσο περνάει ο καιρός. Αύριο έχουμε ένα πολύ δύσκολο ματς και πρέπει να αφήσουμε πίσω μας το σημερινό».
 
Για την ιδιαιτερότητα του αγώνα: «Κάθε ματς με τη Σκόπια σε κάθε άθλημα είναι ιδιαίτερο. Υπάρχει η γνωστή κόντρα των λαών. Αυτό ήταν ένα παραπάνω κίνητρο για εμάς. Με πείραξε που γιούχαραν στον εθνικό μας ύμνο».
 
Για το ματς με τους Κροάτες: «Το γήπεδο θα είναι κατάμεστο και η Κροατία είναι μια πλήρης ομάδα που δεν της λείπει κάτι. Είναι ένα δυνατό τεστ για εμάς και κάθε παίκτης θα δώσει το 100%».
 
Για τα σχήματα που δοκίμασε ο Φώτης Κατσικάρης: «Σε ορισμένα ματς τα σχήματα βγαίνουν, σε άλλα όχι. Βοηθάει το ότι έχουμε 12 πολύ ποιοτικούς παίκτες, λύνει τα χέρια του προπονητή. Σήμερα δουλέψαμε τα περισσότερα σχήματα που θέλουμε να παίξουμε, για αυτό πήραμε νίκη με τέτοια διαφορά απέναντι σε μια πολύ έτοιμη ομάδα».