Την ομαδικότητα και την αλληλοσυνεργασία μεταξύ των διεθνών επεσήμανε ο Βασίλης Σπανούλης μετά τη νίκη της Εθνικής επί της Σλοβενίας.
 
«Ήταν τα πιο δύσκολα με Κροατία και Σλοβενία, αν και πρόκειται για διαφορετικές ομάδες, διαφορετικές σχολές μπάσκετ. Αντέξαμε και παίξαμε κατά διαστήματα καλό μπάσκετ. Το πιο σημαντικό ότι καταφέραμε να πάρουμε τα παιχνίδια. Παίζουμε με μυαλό, χαρακτήρα, αλλά και ομαδικό μπάσκετ. Περιμέναμε την αντίδρασή τους, αντέξαμε και… ενωθήκαμε όταν έπρεπε», ανέφερε αρχικά ο 33χρονος γκαρντ.
 
Ερωτηθείς για τη νοοτροπία των Ελλήνων διεθνών, στο φετινό Ευρωμπάσκετ: «Έχουμε δώδεκα παίκτες, όλοι παίζουν για έναν και όλοι για όλους. Με την υπερηφάνεια και την τιμή που είναι το να αγωνίζεσαι στην Εθνική πρέπει να είσαι έτοιμος να παίξεις σαράντα λεπτά ή για ένα λεπτό. Την προηγούμενη δεκαετία αυτός ο τρόπος μάς έφερε τα μετάλλια. Πρέπει να βελτιωθούμε. Ωστόσο, είτε παίζουμε καλά είτε όχι πρέπει να βρίσκουμε τον τρόπο για να κερδίσουμε».
 
Τέλος, δεν θέλησε να σταθεί στην προσωπική απόδοσή του: «Προσπαθούμε για τη δουλειά μας. Υπάρχει σεβασμός και αγάπη για να κερδίσουμε. Παιδιά σκοτώνονται για το σκριν, ώστε να σουτάρω εγώ. Οφείλω να κάνω το καλύτερο για να βοηθήσω την ομάδα. Αύτη τη στιγμή είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Δεν είμαστε, όμως, στο 100% των δυνατοτήτων μας».