Το Βέλγιο αντιμετωπίζει σήμερα (12/9, 15:30, ANT1) η Εθνική Ανδρών, θέλοντας να κάνει το βήμα προς την 8αδα της διοργάνωσης. Ο πολύπειρος Κώστας Τσαρτσαρής σε συνέντευξη που έδωσε τόνισε η «γαλανόλευκη» έχει πολλά περιθώρια βελτίωσης, καθώς ακόμα δεν έχουμε δει τις δυνατότητες της.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Αγορά»:

Για την πορεία της εθνικής ομάδας έως τώρα στο τουρνουά: «Ξεκινήσαμε με αβεβαιότητα στα φιλικά, κυρίως για τον χαρακτήρα της ομάδας. Στο τουρνουά, όμως, από το πρώτο παιχνίδι είδαμε ότι υπήρξαν καθορισμένοι ρόλοι. Κάποια παιδιά έκαναν πίσω για το καλό του συλλόγου. Οι παλιοσειρές, όταν χρειάστηκε, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους και με την εμπειρία τους καθάρισαν τα παιχνίδια. Ακόμα, όμως, δεν έχουμε δει το 100% των δυνατοτήτων της ομάδας».

Για τα πράγματα που μπορεί να βελτιώσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα: «Η άμυνά μας δεν είναι σταθερή. Έχουμε κενά συνήθως στο τρίτο δεκάλεπτο, αλλά αυτά θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο καθώς θα προχωράμε στο τουρνουά. Μπορούμε να πιάσουμε το μέγιστο. Παιχνίδι-παιχνίδι, όμως. Το ζήτημα είναι να διορθώσουμε τα κενά διαστήματα στην άμυνα και την επίθεση. Αν δεν το κάνουμε, δεν θα μιλάμε για τόσο μακριά. Πρέπει να βρούμε και άλλες δυάδες, τριάδες παικτών, να δούμε και πιο βαθιά στον πάγκο. Υπάρχει εξαιρετική συνεργασία ρακέτας-περιφερειακών. Ακόμα και στα λάθη, όμως, δεν υπάρχει ένταση. Βλέπουμε καλή συνεργασία».

Για το πάθημα της περασμένης χρονιάς: «Τα περισσότερα παιδιά έχουν ζήσει και μεγάλες νίκες στα νοκ άουτ. Όλοι έχουν την εμπειρία να διαχειριστούν αυτή την κατάσταση. Ο μεγαλύτερος προβληματισμός δεν είναι για εμάς, αλλά για τους άλλους, πώς θα μας αντιμετωπίσουν. Μόνον η Ιταλία έχει άγνοια κινδύνου με τον τρόπο που παίζει. Αναφέρομαι φυσικά στο δεύτερο νοκ άουτ της οκτάδας, γιατί το πρώτο θα το περάσουμε».

Για τα ατού της εθνικής ομάδας: «Ο πάγκος, το βάθος μας. Η ψυχή. Το αστείρευτο ταλέντο».

Για το ποιες ομάδες ξεχωρίζει στο τουρνουά: «Πριν από το τουρνουά συζητούσαμε για τη Γαλλία. Η Ιταλία δεν με εξέπληξε. Δεν είναι σκεπτόμενο μπάσκετ, αλλά είναι ενδιαφέρον. Έχουν φοβερό ταλέντο. Πιο σοβαροί και σταθεροί από όλους είναι οι Σέρβοι. Στην πρώτη φάση δεν είδαμε τις πραγματικές δυνατότητες της Ισπανίας».