Σάλος έχει προκληθεί από τους ισχυρισμούς της γαλλικής εφημερίδας “Le Monde”,  σχετικά με τις πρόσφατες επιδόσεις του Πάου Γκασόλ στο Ευρωμπάσκετ. Η εφημερίδα με δημοσίευμα της υποστηρίζει ότι ο Ισπανός σούπερ σταρ και ΜVP του Ευρωμπάσκετ ήταν ντοπαρισμένος κατά την διάρκεια της διοργάνωσης. Ο ίδιος ο παίκτης πήρε θέση επί του θέματος, απαντώντας στις κατηγορίες.

Ο Πάου Γκασόλ έδωσε την δική του απάντηση για το “επίμαχο” ζήτημα, αναρτώντας μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram. Σε αυτήν, απεικονίζεται ο ίδιος, παρέα με τον προσωπικό του γυμναστή Χοακίν Χουάν. Μάλιστα, η φωτογραφία συνοδεύεται και από το παρακάτω μήνυμα:

“Ένα υπέροχο καλοκαίρι και ένα πρωτάθλημα, με τον σπουδαίο ΧουακίνΧουάν! Είμαι ευγνώμων για τη δουλειά και την αφοσίωση του. Η χρήση του R200 3F ήταν ιδιαίτερα επωφελής για εμάς!”.


Το R200 3F είναι ένα ιατρικό μηχάνημα που χρησιμοποιούν αρκετοί επαγγελματίες αθλητές, το οποίο βοηθά στην ταχύτερη ανάρωση και αποκατάσταση του σώματος μετά από έντονη άσκηση. Η λειτουργία του βασίζεται στην τεχνική της βαθιάς υπερθερμίας και δρα μέσω ηλεκτρομαγνητικών ρευμάτων. Έτσι, ο Πάου Γκασόλ απέδωσε στο εν λόγω ιατρικό μηχάνημα τις “διαστημικές” του εμφανίσεις, δίνοντας την δική του απάντηση στους επικριτές του.