Το πρόβλημα του Shane Larkin στο δάχτυλο του, που τραυματίστηκε στον αγώνα με την Ισπανία, είναι σοβαρότερο από ότι περίμεναν στην Εθνική Τουρκίας, Ο Αμερικανός γκαρντ που έχει τουρκικό διαβατήριο, όχι μόνο δεν θα αγωνιστεί στον νοκ άουτ αγώνα για τους “16” του Ευρωμπάσκετ το Σάββατο κόντρα στην Γαλλία (13:00), αλλά ακόμα, θα τεθεί και εκτός συνέχειας της διοργάνωσης, σε περίπτωση που η ομάδα του Ergin Ataman προκριθεί, και παράλληλα θα υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, που θα τον αφήσει εκτός αγωνιστικών υποχρεώσεων για περίπου δύο μήνες.

Στην φάση των ομίλων της διοργάνωσης η Τουρκία τερμάτισε στην δεύτερη θέση του πρώτου ομίλου, έχοντας κάνει 3 νίκες (Μαυροβούνιο, Βουλγαρία, Βέλγιο) και 2 ήττες ( Γεωργία, Ισπανία), παίρνοντας την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Κόντρα στο Μαυροβούνιο ο Larkin έκανε την καλύτερη του εμφάνιση στο φετινό Ευρωμπάσκετ, πετυχαίνοντας 18 πόντους, έχοντας 1/1 δίποντα, 5/6 τρίποντα και 1/2 βολές, μοιράζοντας 7 ασίστ και κάνοντας 2 κλεψίματα και  2 λάθη.

Στο ματς εναντίον της Βουλγαρίας σημείωσε 13 πόντους, έχοντας 1/2 δίποντα, 1/6 τρίποντα και 8/8 βολές, μοίρασε 9 ασίστ, πήρε 3 ριμπάουντ (1 επιθετικό – 2 αμυντικά), έκανε 1 κλέψιμο και 1 λάθος.

Στην νίκη επί της Εθνικής Βελγίου σκόραρε 3 πόντους, είχε 1/1 δίποντα και 1/2 βολές, πήρε 4 ριμπάουντ, μοίρασε 6 ασίστ, έκλεψε δύο φορές την μπάλα και έκανε 2 λάθη.

Στην ήττα από την Γεωργία ο Larkin κατέγραψε: 9 πόντους, έχοντας 0/4 δίποντα –  2/1ο τρίποντα, 1/2 βολές, μοίρασε 7 ασίστ, πήρε 8 ριμπάουντ (1 επιθετικό – 7 αμυντικά), έκανε 1 κλέψιμο και 5 λάθη.

Στην ήττα από την Ισπανία πέτυχε 3 πόντους ( 1/3 δίποντα – 1/2 βολές), πήρε 3 ριμπάουντ (1 επιθετικό και 2 αμυντικά), μοίρασε 6 ασίστ, έκανε κλέψιμο και 1 λάθος.

 

 

Tags:
Eurobasket