Ένας από τους αποδέκτες των παραπόνων για την διαιτησία στο Ευρωμπάσκετ φαίνεται ότι και ο Γιώργος Πουρσανίδης, ο οποίος “κόπηκε” από την διοργανώτρια αρχή την FIBA και δεν θα σφυρίσει ξανά στην διοργάνωση.

Σύμφωνα με την FIBA οι 20 διαιτητές από τους 44 που ξεκίνησαν στην αρχή, είναι οι πιο έμπειροι, αφού στο παρελθόν έχουν αναλάβει παιχνίδια των Ολυμπιακών Αγώνων, των Ευρωμπάσκετ, των παγκοσμίων κυπέλλων, αλλά και των Εθνικών εγχώριων πρωταθλημάτων.

Οι διαμαρτυρίες των παικτών και των προπονητών των ομάδων κατά της διαιτησίας, από την έναρξη του Ευρωμπάσκετ μέχρι τώρα ήταν πολλές. Έτσι, στόχος της FIBA αποτελεί να αντιμετωπίσει όσο το δυνατόν ταχύτερα αυτά τα προβλήματα για να διεξαχθεί κανονικά η συνέχεια της διοργάνωσης.

H FIBA εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται για τα λάθη που παραδέχεται ότι έχουν συμβεί αλλά και το γεγονός ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια ώστε οι διαιτητές να αποδίδουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο.

 

Αναλυτικά, η ανακοίνωση της FIBA:

 

“Το πρώτο συνέβη στον Β’ Όμιλο, στον αγώνα Λιθουανία – Γερμανία, όπου οι διαιτητές δεν έδωσαν μία βολή τεχνικής ποινής. Η FIBA αποφάσισε ότι οι τρεις διαιτητές και ο Κομισάριος του αγώνα δεν θα διευθύνουν ξανά παιχνίδι.

Το δεύτερο είχε σχέση με τον τρόπο που κρατείται ο χρόνος στον αγώνα Τουρκία – Γεωργία. Έπειτα από ανάλυση διαπιστώθηκε ότι αν και ο χρόνος είχε σταματήσει από τους διαιτητές, η συσκευή ενός εξ αυτών ενεργοποίησε κατά λάθος το χρονόμετρο από έναν παίκτη όταν ο διαιτητής προσπάθησε να χωρίσει έναν τσακωμό”.

Ακολούθως η FIBA ξεκαθαρίζει ότι η Ομοσπονδία έχει πάρει όλα τα δυνατά μέτρα προκειμένου οι διαιτητές να αποδίδουν στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο, με την εμφάνισή τους να βελτιώνεται παιχνίδι με το παιχνίδι. “Πάρθηκαν μέτρα από την FIBA για να εξασφαλιστεί ότι οι διαιτητές αποδίδουν στο υψηλότερο επίπεδο και η εμφάνισή τους βελτιώνεται όσο συνεχίζεται η διοργάνωση, ενώ γίνονται διαρκώς συναντήσεις με τους διαιτητές μετά το παιχνίδι. Η FIBA θα συνεχίσει την αξιολόγηση των διαιτητών και θα πάρει τα απαραίτητα μέτρα σε όλη την διοργάνωση, αλλά δεν θα ανεχτεί επιθέσεις σε αυτούς”.

Tags:
Eurobasket