Η Τουρκία έπαιξε στο Eurobasket έχοντας στο ρόστερ της τρεις παίκτες από το ΝΒΑ, τον Cedi Osman, τον Furkan Korkmaz και τον Alperen Sengun. Στους Miami Heat αγωνίζεται από πέρυσι άλλος ένας Τούρκος αθλητής, ο Omer Yurtseven, ο οποίος όμως αποφάσισε το καλοκαίρι να παραμείνει στην Αμερική προκειμένου να βελτιώσει το παιχνίδι του και να μην εκπροσωπήσει την πατρίδα του στη διοργάνωση, προκαλώντας την αντίδραση του ομοσπονδιακού προπονητή της εθνικής ομάδας, Ergin Ataman, με τον 24χρονο σέντερ να απαντάει επί του θέματος την Δευτέρα (26/09) στη media day των Heat.

“Έλα στο Eurobasket να παίξεις από τη στιγμή που η διοργάνωση ακολουθείται από πολλούς σκάουτερ του ΝΒΑ, τι κάνεις στο Miami”, είπε ο Τούρκος προπονητής που παράλληλα εργάζεται στην Anadolu Efes, σε συνέντευξη του στο Sport24.gr.

“O Omer ήρθε και έπαιξε στα παιχνίδια των “παραθύρων” χωρίς κανένα πρόβλημα. Αλλά δύο ημέρες αργότερα ο ατζέντης του έστειλε ένα μήνυμα που έλεγε ότι ο παίκτης θέλει να δουλέψει ατομικά, να βελτιώσει και να είναι έτοιμος για τη νέα σεζόν με τους Miami Heat. Όλα αυτά είναι μ@λ@κ!ες νομίζω”, τόνισε.

“Είναι ένας νέος αθλητής που πήρε μία λανθασμένη απόφαση. Εάν έρθει να απολογηθεί στον τουρκικό λαό, τότε θα το σκεφτούμε. Κανένας δεν λέει ” δεν έρχομαι φέτος, θα έρθω τον επόμενο χρόνο”. Δεν εξαρτάται από εκείνους. Οπότε, αν δεν απολογηθεί, δεν θα παίξει στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις”, συμπλήρωσε.

 

 

 

Η τοποθέτηση του Omer Yurtseven στη media day των Miami Heat:

“Έπρεπε να χάσω λίπος για να είμαι πιο ευκίνητος. Πήρα 6.5% λίπος στο σώμα μου και χρειάζομαι να το μειώσω. Τώρα δουλεύω στην ευκινησία και στις ευρηματικές κινήσεις όλο το καλοκαίρι”, δήλωσε.

“Πέρυσι δεν έπαιξα πολύ και έβαλα μερικά μυϊκά κιλά. Αποφάσισα να χάσω βάρος το καλοκαίρι”, συνέχισε.