Η Ισπανία προκρίθηκε με σχετική άνεση στην επόμενη φάση του φετινού Ευρωμπάσκετ τερματίζοντας 1η στον Γ’ Όμιλο και πλέον καλείται να αντιμετωπίσει την Τουρκία για την φάση των “16” της διοργάνωσης.

Βέβαια η ατυχία παραμόνευε… στη γωνία για τους Ίβηρες με τον Σέρτζιο Σκαριόλο να βλέπει τον Αμπρίνες να τραυματίζεται και να χάνει το υπόλοιπο της διοργάνωσης, με τον νεαρό γκαρντ/φόργουορντ να μην κρύβει τη θλίψη του για το γεγονός.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είναι μια λυπηρή ημέρα για εμένα, επειδή δεν θα αγωνιστώ στη συνέχεια του Eurobasket. Είχα την καλύτερη περίθαλψη κι ένιωθα άνετα. Οι συμπαίκτες μου είναι η οικογένειά μου και ευχαριστώ αυτούς, αλλά και τους προπονητές και το ιατρικό επιτελείο για τη στήριξή τους. Δεν θα μπορούσα να νιώθω χειρότερα. Ήρθε η ώρα, όμως, να πω “αντίο” και θα ήθελα να στείλω μέσα από την καρδιά μου τις ευχές μου στην ομάδα, η οποία αξίζει το καλύτερο.

Όπου κι αν είμαι τις επόμενες ημέρες θα επιθυμώ το καλύτερο για την Εθνική και θα την υποστηρίζω σαν να είμαι στο γήπεδο για να κατακτήσει τον τίτλο. Το να είμαι μέλος αυτής της ομάδας αποτέλεσε τιμή και προνόμιο και είμαι σίγουρος ότι οι συμπαίκτες μου θα παλέψουν μέχρι την τελευταία στιγμή για να πετύχουν το στόχο τους, να κατακτήσουν το Eurobasket».