Συνεχίζει να εκπλήσσει το συγκρότημα του Ζούρου, καθώς μετά την Εθνική μας κατάφερε να λυγίσει και την ομάδα των τεράστιων ονομάτων όπως είναι η Σερβία! Με έναν εκπληκτικό Σενγκέλια, ο οποίος τα έκανε όλα. Σκόραρε, μάζευε ριμπάουντ και μοίραζε πάσες στους συμπαίκτες του, ενώ παράλληλα και ο Σανάτζε έβαλε το… χεράκι του για τη 2η νίκη των Γεωργιανών στο τουρνουά “Ακρόπολις”. 

Το παιχνίδι είχε αρκετό ενδιαφέρον μιας και μπορεί η Σερβία να βρισκόταν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα μπροστά, όμως η Γεωργία προσπαθούσε και μείωνε συνεχώς τη διαφορά. Οι παίκτες του Ηλία Ζούρου ήταν πεισμωμένοι και έπαιζαν άμυνα με γρήγορες αλλαγές, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη της Σερβίας, με αποτέλεσμα να λειτουργεί επιθετικά μόνο ο Μαριάνοβιτς.

Η Γεωργία στα τελευταία 4′ λεπτά πίστεψε περισσότερο τον αγώνα και κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ, ενώ στα 44” πριν από την λήξη, πήρε προβάδισμα τριών πόντων, με την Σερβία να μην μπορεί να ανατρέψει το σκορ και να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στο τουρνουά.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μακβαν 6, Μπογκντάνοβιτς 15(2), Λούκιτς, Μιλοσιάβλεβιτς 2, Μπίτσεβιτς 3, Μίσιτς 4, Γκούντουριτς 7(1), Στίματς, Λάζιτς, Γιόβιτς 2, Κούζμιτς 8, Μαριάνοβιτς 19.

Γεωργία (Ζούρος): Ντίξον 8(1), Γκαμοριλέτζε, Μπόισα, Τσιντσάτζε 9(1), Σερμαντίνι 8, Σανάτζε 10(1), Μαρκοισβίλι 6(2), Μπερισβίλι, Σενγκέλια 21(1), Μπεκάουρι, Μπιτάτζε 6, Λονταρίτζε.

 

Εδώ μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά του αγώνα.