Η Ισπανία πραγματοποίησε το τελευταίο της φιλικό πριν την έναρξη του Ευρωμπάσκετ αντιμετωπίζοντας την Λιθουανία, την οποία και κέρδισε με 79-78 στο Βίλνιους, ολοκληρώνοντας με θετικό πρόσημο την προετοιμασία της ενόψει της διοργάνωσης.

Μετά το τέλος του αγώνα ο σούπερ σταρ των “φούριας ρόχας”, Πάου Γκασόλ, σχολίασε την αγωνιστική ετοιμότητα της χώρας του ενόψει του Ευρωμπάσκετ, τονίζοντας ότι είναι αισιόδοξος ενόψει της συνέχειας.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Είμαστε μια ομάδα με πολλά περιθώρια βελτίωσης. Είναι πάντα δύσκολο να κερδίζουμε την Λιθουανία και είμαστε ικανοποιημένοι που το καταφέραμε», δήλωσε αρχικά, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε «Έχω καλό προαίσθημα για το Eurobasket. Πάμε με καλή ψυχολογία, αλλά και με περιθώρια για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Για εμάς ήταν ο τελευταίος αγώνας προετοιμασίας και δουλέψαμε πολύ καλά κόντρα στη Λιθουανία. Ήταν ένα παιχνίδι υψηλού ρυθμού και ανταγωνισμού. Θα ξεκουραστούμε τώρα, θα κάνουμε προπονήσεις για 2-3 μέρες και μετά θα ετοιμαστούμε πλήρως για το Eurobasket.».

Εντυπωσιακό βέβαια ήταν και το κλίμα που επικρατούσε στο Βίλνιους μιας και μπορεί ο αγώνας να ήταν φιλικός, το γήπεδο όμως ήταν γεμάτο από θεατές που θέλησαν να δουν τόσο την ομάδα τους, τη Λιθουανία όσο και τους αστέρες της Ισπανίας, κάτι που σχολίασε και ο Γκασόλ μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.