Η Σλοβενία είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Γκόραν Ντράγκιτς με 35 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίστ, ενώ ο Άντονι Ράντολφ μέτρησε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ. Σημαντικός, αν όχι καταλυτικός ο Πρέπελιτς, ο οποίος την κρίσιμη στιγμή πέτυχε 21 πόντους με 4 ριμπάουντ. Από την πλευρά της η Σερβία είχε τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να αναλαμβάνει ηγετικό ρόλο με 22 πόντους και 5 ασίστ, ενώ από κοντά ακολουθούσε και ο Μάτσβαν με 18 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο παρκέ προκειμένου να αγωνιστούν με αρχικό στόχο την αμυντική συνοχή και εν συνεχεία να βγάλουν τις απαραίτητες στοχευμένες επιθέσεις. Η Σερβία έπαιζε κατά κύριο λόγο παιχνίδι με πλάτη από τους ψηλούς, με τους Κούζμιτς-Μαριάνοβιτς να έχουν πετύχει τους 10 από τους πρώτους 18 πόντους, την ώρα που ο Μπογκντάνοβιτς μπήκε «ζεστός» τόσο δημιουργικά όσο και παραγωγικά. Από την άλλη η Σλοβενία προσπαθούσε να ανακόψει τις επιθετικές εξάρσεις της Σερβίας με φάουλ και επιθετικά προσπαθούσε να βρει πόντους από τα 6,75, με τον Ντράγκιτς να μην πατά καλά στο α’ δεκάλεπτο. Τα επιθετικά λάθη της Σερβίας στο τελευταίο λεπτό μετουσιώθηκαν σε εύκολους πόντους από την Σλοβενία, με το σκορ να κλείνει στο 22-20 υπέρ των Σέρβων.

Ένα γρήγορο σερί 5-0 με τον Ντράγκιτς να ανεβάζει ταχύτητες και τον Ράντολφ να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, έφεραν την Σερβία για πρώτη φορά στο σκορ με 25-22. Τα 5 λάθη της Σερβίας (έναντι μόλις 1 της Σλοβενίας), έδωσαν αέρα στα πόδια των παικτών του Ιγκόρ Κοκόσκοφ που έφτασαν τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (28-28). Η Σλοβενία βρήκε σε εξαιρετική ημέρα και τον Πρέπελιτς, ο οποίος 10 λεπτά είχε φτάσει ήδη τους 11 πόντους μπαίνοντας και αυτός στην εξίσωση των πόντων. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς αποφάσισε να ρίξει το χαρτί Μάρκο Γκούντουριτς, ο οποίος κατάφερε με δύο τρίποντα να μειώσει στους 5 (48-43), όμως ο Ντράγκιτς βρισκόταν σε… οργιώδη κατάσταση και με 26 δικούς του πόντους έκλεισε το σκορ του ημιχρόνου στο 56-47.

Ο τραυματισμός που αλλάζει τα δεδομένα

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν από εκεί που τελείωσαν το πρώτο μέρος του αγώνα. Ο Ντράγκιτς συνέχιζε να κάνει ότι θέλει, με τη διαφορά στα πρώτα 5’ λεπτά να παραμένει στους 10 (63-53). Ένα σερί της Σερβίας 0-6 έκανε και πάλι το ματς ντέρμπι, την ώρα που το γήπεδο πάγωσε όταν είδε τον Λούκα Ντόντσιτς να τραυματίζεται όταν μετά από ένα άλμα πάτησε πάνω στο πόδι του Ράντολφ με αποτέλεσμα να γυρίσει ο αστράγαλος του. Η Σερβία ουσιαστικά έπαιζε με τη δεύτερη πεντάδα της έχοντας μέσα τους Μίτσιτς, Γκούντουριτς, Μπίρτσεβιτς και Στίματς που δεν είχαν πολλά λεπτά συμμετοχής στο τουρνουά και κατάφεραν να φέρουν το παιχνίδι στο καλάθι (63-61). Η είσοδος του Ντράγκιτς επανέφερε τη διαφορά στο +8, όμως ο Μπογκντάνοβιτς βγήκε μπροστά και με τη δημιουργικότητα του κατάφερε να κλείσει την περίοδο με τη διαφορά στο -4.

Υπόκλιση στην πρωταθλήτρια

Το τελευταίο μέρος του αγώνα βρήκε τις δύο ομάδες να έχουν κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, με τους Μπογκντάνοβιτς-Ντράγκιτς να ηγούνται των ομάδων τους και τους υπόλοιπους να ακολουθούν το ρυθμό. Το παιχνίδι έφτασε στον πόντο (77-76) στα 5’ λεπτά πριν το τέλος του αγώνα, με την Σερβία να περνάει ξανά μπροστά στο σκορ χάρη στο εύκολο λέι απ του Μάτσβαν. Η Σερβία δεν κατάφερε να διατηρήσει αρκετή ώρα το υπέρ της σκορ, με την Σλοβενία να βλέπει στο πρόσωπο του Πρέπελιτς τον αντικαταστάτη του Ντράγκιτς και με ένα γρήγορο σερί στα τελευταία λεπτά κατάφερε να πάρει τη μεγάλη νίκη και να γράψει ιστορία.

Τα δεκάλεπτα: 20-22, 56-47, 71-67, 93-85

Σλοβενία (Κοκόσκοφ): Ράντολφ 11, Ρέμπετς, Ντράγκιτς 35 (3 τρ. 7 ρ.), Νίκολιτς 4, Πρέπελιτς 21 (4), Μούριτς 5 (1), Μπλάζιτς 7, Βίντμαρ 2, Ζάγκορατς, Ντίμεκ, Τσάντσαρ, Ντόντσιτς 8 (7 ρ.)
Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Μάτσβαν 18 (2), Μπογκντάνοβιτς 22 (2), Λούσιτς 9, Μιλοσάβλιεβιτς 2, Μπίρσεβιτς 8 (2), Στίματς 2, Μίσιτς 4, Γκούντουριτς 6 (2), Γιόβιτς 2, Κούζμιτς 6, Μαριάνοβιτς 6

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα εδώ!