Ξεκινάει σήμερα η φάση των “8” του Eurobasket, με την Ισπανία και την Λετονία να ρίχνονται στην μάχη κόντρα σε Γερμανία και Σλοβενία αντίστοιχα, διεκδικώντας μία θέση για τον ημιτελικό της διοργάνωσης.

Γερμανία (9,50) – Ισπανία (1,07): Η Γερμανία πέτυχε μία μεγάλη πρόκριση, καθώς στην φάση των “16”, κατάφερε να αποκλείσει ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί για την κατάκτηση της διοργάνωσης, την Γαλλία, καθώς επικράτησε με σκορ 84-81. Απέναντι της σήμερα θα βρεθεί η ομάδα της Ισπανίας η οποία αν και δυσκολεύτηκε αρχικά κόντρα στην Τουρκία, κατάφερε να ανεβάσει στροφές στην τελευταία περίοδο του αγώνα και να πάρει τελικά την πρόκριση με σκορ 73-56.

Σλοβενία (1,97) – Λετονία (2,03): Οι δύο ομάδες προκρίθηκαν εύκολα στην φάση των “8”, με τους Σλοβένους αρχικά ν’ αντιμετωπίζουν την Ουκρανία, την οποία και κέρδιζαν άνετα με σκορ 79-55, ενώ είχαν κυριαρχήσει από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού και δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά ποτέ. Αντίπαλος της Σλοβενίας σήμερα, θα είναι η Λετονία, η οποία επικράτησε κι αυτή εύκολα κόντρα στο Μαυροβούνιο με σκορ 100-68, ενώ το εκπληκτικό είναι τα ποσοστά που είχαν οι Λετονοί από την περιφέρεια.

Το basketblog.gr σας προτείνει την νίκη της Λετονίας, με το ποσοστό στην Stoiximan.gr, να είναι σε πολύ καλό επίπεδο (2,03), όπως επίσης σε καλό επίπεδο ήταν και τα ποσοστά ευστοχίας των Λετονών στο προηγούμενο τους παιχνίδι και ειδικά από την περιφέρεια, έφτασε το 60%.